Dag #22: veggie Tuesday

“Als je vegetarisch eet, dan verminder je de ecologische voetafdruk. Wist je dat een koe jaarlijks evenveel broeikasgassen uitstoot als 4,5 auto’s? Bovendien werkt veehouderij ontbossing in de hand en doet het ook jou geen goed. Te veel rood vlees eten is kankerverwekkend en slecht voor je cholesterol.”

“Eet maximaal een keer per week vlees en kies voor een goede kwaliteit, dat zit vol smaak en bevat geen antibiotica. Je veggie-proteïnen haal je dan uit bonen, broccoli, spruiten, (kikker)erwten en groene boontjes. Ook noten en zaden bevatten eiwitten, net zoals quinoa en havermout. Dit zijn allemaal uitstekende vervangers voor gevogelte, vis en vlees.”

www.julieslifestyle.comMijn tips:

Meer info over Roy Vermeulen vind je op www.yorroy.be. Of volg hem op Facebook en Instagram.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *