Dag #25: drink juices en smoothies

“Zelf eet ik mijn groenten rauw, gestoomd of gewokt. Toch komen veel mensen amper aan hun aantal dagelijkse porties groenten toe. Hoewel juices en smoothies je portie groenten of fruit bij de maaltijd niet vervangen, zijn ze een goede oplossing om vroeg op de dag al de nodige voedingstoffen binnen te hebben. Het is vooral handig als tien- of vieruurtje. Je maakt je sapje en je neemt het mee in de auto of naar het werk. Koop wel een slow juicer omdat deze de vezels, vitaminen en mineralen optimaal bewaren tijdens het blenden en juicen.”

green juice

Mijn tips:

  • Varieer voldoende. Als je steeds dezelfde groenten en fruit opneemt, zal je ook steeds dezelfde vitaminen en mineralen opnemen.
  • Experimenteer! Mijn favoriete boek voor juices is Happy Shake van Ellemieke Vermolen, omdat ze steeds uitlegt waarvoor een bepaalde groente goed is en welke vitaminen je erin vindt.
  • Kies de juiste juice op het juiste moment. Neem bijvoorbeeld geen smoothie met banaan en havermout voor het slapen, want deze bevat veel koolhydraten.
  • De koning onder de juicers is Omega, maar ook het Belgische Jazz Max is een aanrader. Heb je nog geen juicer, maak dan een groene smoothie in de blender. Door de vezels is dat wel zwaarder dan een groen sapje.
  • Als je uit fruit de vezels wegneemt, transformeren een appel of peer in echte suikerbommen. Wees er zuinig mee en voeg slechts een klein of half exemplaar toe voor de smaak van je juice.
  • Een beetje stevia doet wonderen als je houdt van zoet. Ook rauwe cacao en vanille geven een zachte smaak.
  • Op zoek naar bladgroen met een detox-effect? Dan is peterselie je partner. Meng het met een peer, spinazie, boerenkool en komkommer. Of voeg een citroen of spirulinapoeder toe, ook deze helpen je nieren een handje.
  • In de pel van een komkommer, courgette… zitten heel wat voedingsstoffen. Ze pellen is overbodig, maar koop dan wel biologische groenten.

Meer info over Roy Vermeulen vind je op www.yorroy.be. Of volg hem op Facebook en Instagram.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *