Crossfit Antwerpen, intens en verslavend

Natural High Magazine en Yelp slaan de handen in elkaar. Iedere maand zetten we een Yelp-review in de kijker die je fit en gelukkig maakt. Ontdek onze favoriete gezonde adresjes! Ruth B. is helemaal verslaafd aan Crossfit en vertelt vol passie over Crossfit Antwerpen.

Crossfit Antwerpen (c) Yelp Antwerpen

“Sinds kort ben ik Crossfitter. En ik ben er trots op! Sterker nog, het wordt stilletjes aan verslavend. Via een collega, Crossfitter in hart en nieren, maakte ik kennis met deze nieuwe rage tijdens een teambuilding. Aanvankelijk keek ik niet erg naar uitkeek, toegegeven. Ik had er nog nooit van gehoord en om een of andere reden associeerde ik het met uren op zo’n klein ongemakkelijk fietsje zitten met een net iets te scherp zadel in de fitness. Auw. Not my cup op tea.”

“Uiteraard zat ik er helemaal naast. Crossfit is allesbehalve jezelf pijnigen! Het is zoveel meer dan jezelf staan oppeppen op de loopband. In Crossfit werk je aan je conditie, coördinatie, lenigheid, mobiliteit en kracht. Het is een soort overall workout van een uur die je hele lichaam traint en verstevigt. Niet enkel werk je met gewichten en aan de bar om bijvoorbeeld pull-ups te trainen, je moet ook lopen, roeien, stretchen en noem maar op.”

“In het begin hoor je het in Keulen donderen tijdens een workout: box jumps, double unders, squats, burpees, turkish get ups, kettlebell swings, bear crawls… Je kunt de oefeningen zo zot niet bedenken, maar in Crossfit bestaat het.”

Crossfit Antwerpen (c) Yelp Antwerpen

“Als je weet dat ik slechts 1m56 ben en het gewicht heb van een pluimpje, denk je misschien: ‘Wat staat dat klein blond spring in’t veldje met die gewichten te tossen?’ Wel, dat dacht ik eerst ook. Maar dat is nu net het leuke aan Crossfit. Je werkt met een relatief gewicht en leert luisteren naar je eigen lichaam. Uiteraard zal je mij niet zo snel 60 kilo in de lucht zien heffen, maar met 20 à 25 kilo ben ik tegenwoordig best tevreden. En uiteraard is het ook een kwestie van jezelf uit te dagen en op te bouwen. Aangezien je voor Crossfit een goede allrounder moet zijn, heeft iedereen zo zijn onderdeel waar hij/zij in uitblinkt. Als we bijvoorbeeld lopen tijdens een workout, kan ik niet wachten om eraan te beginnen. Adrenaline door mijn hele lijf en gaan!”

Crossfit Antwerpen (c) Yelp Antwerpen

“Wat het leukste is aan Crossfit heb ik eigenlijk nog niet verteld. Het is namelijk erg gevarieerd. Je traint in groep (tot maximum 18 personen) en krijgt persoonlijke begeleiding en advies. Techniek voor alles. Aan het einde van zo’n trainingsuur volgt de WOD (workout of the day). Dat is 10 tot 20 minuten alle remmen los. Dan gaan we er helemaal samen voor en af en toe is het gewoon keihard op de tanden bijten. Achteraf sta je te baden in het zweet en ben je stikkapot, maar het is geweldig, verslavend zelfs! I just love it die WOD’s! De muziek knalhard, gedachten op nul! Afzien doe je trouwens nooit alleen. Nu, ik geef toe dat ik ook wel een klein competitiebeest ben. Als er tegen mij gezegd wordt dat ik iets minder goed kan, komt het oerinstinct boven om mij te bewijzen.”

“Los daarvan is Crossfit echt iets voor iedereen. Ik ben bijvoorbeeld erg soepel in mijn gewrichten en heb daardoor vaak last van mijn schouders, nek en knieën. Na een paar maanden Crossfit (na die teambuilding heb ik mij namelijk ingeschreven), voel ik dat ik al wat meer spieren heb (ik blijf bescheiden) en dat Crossfit helpt om mijn gewrichten te stabiliseren. Af en toe gaan die armen nog alle kanten uit, maar er is alvast een klein lichtje aan het einde van de tunnel. Een echte aanrader dus! En weet je wat? Je kunt het een week gratis proberen. Tot op de WOD!”

Crossfit Antwerpen (c) Yelp Antwerpen

Crossfit Antwerpen, Lamorinièrestraat 161, 2018 Antwerpen. Tel 0476 78 82 65. Ma-vr 7.00 – 21.00, za 9.00 – 14.00 en zo 10.00 – 14.00. Meer info vind je op crossfitantwerpen.be

Meer gezonde adressen? Download de gratis Yelp app en ontdek nog meer lokale pareltjes.

You May Also Like

2 Comments

  1. 1

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *