In balans met Goedele Leyssen #2

Ex-beautyjournalist Goedele Leyssen gooide haar leven om na een spirituele reis naar India. Vandaag geeft ze Kundaliniyoga en deelt ze haar kennis via workshops, lezingen en retraites. Na haar eerste boek Boost bundelt Goedele in haar tweede boek Balans tips voor meer energie en minder stress. Tijdens een event van Unilever onthult ze haar eigen geheim voor een leven in balans. Lees hier deel 2!

Goedele Leyssen © Kurt Stallaert

Massagepunten

“Een massage is de manier om je parasympatisch zenuwstelsel – het deel van je autonome zenuwstelsel dat je in ontspanningsmodus brengt – te activeren. Wanneer je je handpalmen en voetzolen masseert, dan masseer je ook een heleboel reflexpunten die geconnecteerd zijn met de verschillende organen in je lichaam. Een hand- of voetmassage met een goede crème of een olie doet dan ook veel deugd!”

“Je oren zijn belangrijke aanknopjes voor je parasympatische zenuwstelsel. Via de oren stimuleer je namelijk de nervus vagus, de grootste ontspanningszenuw in je lichaam. Masseer je oren regelmatig of, nog leuker, laat ze masseren. Wanneer je het doet, begin je automatisch vanuit je buik te ademen zoals baby’s. Je wordt er heerlijk rustig van.”

“Tussen de duim en de indexvinger in het vlezige gedeelte van je hand zit dan weer een heel handig acupressuurpunt waarmee je je dikke darm stimuleert. Het helpt om stress te verminderen maar ook tegen hoofdpijn, in geval van huidproblemen, een verstopte neus, pijn en constipatie. Vaak is het heel gevoelig, wat erop wijst dat de energie geblokkeerd zit. Activeer het met je duim terwijl je met je wijsvinger tegendruk geeft aan de binnenkant van je hand.”

Derde oog

“In Kundaliniyoga activeren we tijdens meditaties regelmatig ons derde oog. In het Sanskriet wordt het ajna genoemd. Doe je ogen toe, rol je ogen naar boven, naar het punt tussen je wenkbrauw – daar waar de Indiërs vaak een gekleurde stip hebben – en kijk naar binnen. Je stimuleert er je hypofyse mee. Dat is de controlekamer van je hormonale systeem. Het maakt je hoofd helder en versterkt je intuïtie. Het is ook een goed punt om op te focussen als je je overweldigd voelt of om dieper in een yogapositie te gaan.”

Beweeg je gelukkig

Elke dag bewegen is een must. Zelf wissel ik yoga en joggen af, altijd op hetzelfde moment. Om zes uur ’s avonds doe ik mijn oefeningen of trek ik mijn sportschoenen aan. Zeker de natuur en het bos brengen maken me automatisch rustig. De natuur is eigenlijk een beetje als een therapeut. We krijgen in het dagelijkse leven zoveel impulsen binnen. In de natuur komt je brein eindelijk tot rust. Tijdens en na een workout maak je ook heel wat stofjes aan, waaronder het feelgood-hormoon endorfine.”

“Beweging zorgt er evengoed voor dat de enzymenproductie en andere processen in je lichaam goed lopen. Je circulatie krijgt eveneens een boost, wat betekent dat je cellen – als je gezond eet tenminste – voorzien worden van extra voedingsstoffen en uiteraard ook van zuurstof. Door te bewegen stimuleer je ook je lymfecirculatie, goed nieuws voor je weerstand.”

Meer tips van Goedele? Lees deel 1 en deel 3 of het interview.

goedele-leyssen-balans

Klik hier voor meer info over het boek Balans van Goedele Leyssen (Manteau, 22,99 euro). Inschrijven voor een ervaringsweekend of workshop met Goedele? Check haar agenda op www.livewithgrace.com

Fotocredits: © Kurt Stallaert

Natural High Magazine kreeg dit advies van Goedele Leyssen tijdens de Unilever Care Day. Klik hier alles over Dove

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *