Getest: remodellerende massage van Martine de Richeville

Meer zuurstof in de diepste weefsels, minder vetophopingen, minder afvalstoffen en meer energie. De remodellerende massage van Martine de Richeville belooft het allemaal. Het enige wat jij moet doen? De massage 45 minuten ondergaan, want je goed in je vel voelen en een beetje (veel) lijden gaan hier hand in hand.

“Bereid je voor op een massage die wat pijn doet”, zegt massagetherapeut Loredana wanneer ik me neerstrijk op de massagetafel in het luxueuze kabinet van Martine de Richeville in Brussel. “Met onze techniek trekken we je vetbolletjes en huidweefsel uit elkaar. Vergelijk je vetweefsel met een zak vol appelsienen. Heb je last van overgewicht, dan zijn je appelsienen groter en gaat je zak wat spannen, waardoor je meer water, onzuiverheden en noem maar op stockeert. Logisch, want er is amper een uitweg. De methode van Martine de Richeville maakt de zakjes leeg zodat het water, de vetten en de afvalstoffen weer vrijkomen.” Ook goed nieuws voor sporters, want wie intensief traint maakt veel zuurstof vrij en dus ook veel afvalstoffen. Handig dat de methode van Martine de Richeville ze opruimt.

Voor wie het zich afvraagt: Martine de Richeville is psycholoog van opleiding en verdiepte zich in de Traditionele Chinese Geneeskunde en de ritmische massages van Rudolph Steiner. Ze gooide de technieken in haar persoonlijke blender. De methode van Martine de Richeville doet dus veel meer afslanken alleen en mikt net zo goed op je interne evenwicht. “Naast minder cellulite en een strakkere huid met veel zuurstof in de weefsels, krijg je een betere circulatie van bloed, lymfevocht en energie”, vervolgt Loredana. “Je spierspanningen nemen af, gewrichten worden meer soepel en je spijsvertering vaart er eveneens bij. Doordat de massage inspeelt op de energieblokkades diep in de huid, verbonden met stress en emoties, krijg je al bij al een beter metabolisme en intern evenwicht.”

Natural High test uit!

Genoeg theorie, op naar de praktijk. Met weinig amandelolie en doelgerichte bewegingen start Loredana de massage start op mijn buik, wat heel pijnlijk aanvoelt, zeker naar mijn darmen toe. “Eet je veel suiker?”, vraag ze meteen. “Je maag is wat opgeblazen en dat is vaak gelinkt aan candida.” Nadat Loredana de rechterkant van mijn buik helemaal losmaakte, masseert ze mijn armen. Ik hoopte op minder pijn, maar tevergeefs. “Ik werk nu in op de klieren aan de uiteinden van je lymfevaten, vandaar dat je opnieuw wat pijn voelt.” Auw, doen we ook echt de andere kant?

Een kleine effleurage aan de benen doet gelukkig wonderen en mijn onderstel ervaart de methode als veel minder pijnlijk. Enkel bij de lymfeklieren en op de plekjes waar ik last heb van cellulitis, krijg ik wat pijnlijke sensaties. “Hoe vaker je komt, hoe meer je aan gewenning wint voor de behandeling”, vervolgt Loredana. “Wij babbelen nu, maar sommige van mijn klanten, die meer dan 10 keer kwamen, vallen al in slaap.” Hmm, daar ben ik nog niet! Van het moment dat de beweging stopt voel ik wel een zalig gevoel, tot de beweging terug begint. Het is wat verwarrend, want voor elke seconde deugd krijg ik een seconde pijn.

Voor de massage van de rug mag ik op de zij liggen, met een been gestrekt. Omdat ik zoveel pijn heb, ga ik voor de babyhouding en wacht ik knusjes op de terugkeer van de massagetechniek, met knijpen, rollen en trekken. “In mijn nek en bovenrug zitten veel spanningen, maar ik schreeuw het pas echt uit bij de onderste wervelkolom en heup. “De heup vangt veel emoties op”, zegt Loredana. “Schreeuw gerust, de eerste massage die ik van Martine kreeg was ook geen lachertje, maar ik voel me nu wel kiplekker”, troost Loredana me. Wanneer ik me na een goede 35 minuten mag omdraaien, merk ik dat de massage van de achterkant van mijn lichaam veel beter meevalt. Afzien gaat blijkbaar veel beter in deze pose en met zicht op een zwart gat. Of is er meer aan de hand? “Zeker, doordat ik je rug al eerder masseerde, is je huid meer soepel”, bevestigt Loredana. Voor het eerst, al is het maar 10 minuten, kan ik relaxeren.

De laatste 5 minuten krijg ik weer een buikmassage en ook hier merk ik dat mijn huidweefsel al veel meer soepel is. Ik geef mezelf een klein applaus voor pijnresistentie en betrap mij erop dat ik helemaal ontspannen ben, ondanks de douleur locale en zonder een oog te sluiten. Bovendien voel ik me helemaal vrij in mijn bewegingen, samen met nog tintelingen in mijn bovenbenen en organen. Hoe vaak ik nu best naar deze energetisch-afslankende pijnbank trek? “Ideaal kom je 2 keer per week om te vermijden dat je huidweefsel weer aan elkaar plakt, daarna kun je een keer per week of om de twee weken komen.”

Voor wie? De massage duurt 50 minuten en is er voor alle vrouwen, ook voor meisjes in de puberteit, vrouwen in de menopauze of zwangere vrouwen. Waarom deze laatste doelgroepen? Wel, ze draaien allemaal rond grote (hormonale) veranderingen, waarbij je lichaam wel een opruimbeurt kan gebruiken. “Doe je aan sport, dan is onze detox-massage eveneens nuttig. Bij het sporten komen er immers veel vrije radicalen vrij! Als je de massage voor het sporten boekt, heb je meer zuurstof en presteer je dus beter. Boek je de massage na een trainingssessie, dan halen we de afvalstoffen uit de spieren en heb je minder spierkrampen.”

Variaties? De gezichtsmassage start met een relaxatie en het openen van de poriën en werkt in op de rimpels in het gezicht, hals en de decolleté. Ook hier belooft Martine de Richeville meer zuurstof en een boost, met extra aandacht voor de drainage van het water in de zakjes onder de ogen. “We masseren onder andere ook de binnenkant van je mond, met handschoenen en twee vingers, ideaal voor een lift van de onderkant van je wangen.”

Mannen? Goed nieuws voor de mannelijke helft van de planeet, want er is ook een behandeling op hun maat. “Gezien het vetweefsel bij mannen zich voornamelijk rond de buikspieren situeert, werken we vooral daarop in. We nemen er de spanningen weg en werken in op de rug, waar stress dan weer spanningen doet ophopen. Ook zij krijgen zo meer zuurstof in de weefsels, een betere circulatie en minder vetophopingen.

Voordelen

  • De remodellerende massages van de Française Martine de Richeville doen je huid en lichaam herleven doordat er meer zuurstof circuleert in de diepste weefsels en ze je afvalstoffen worden losmaken
  • Na enkele behandelingen voelt het lichaam beter aan, met betere proporties, van 3 tot 8 centimeter minder, naargelang de zones.
  • Doordat de methode ook inwerkt op de punten van de Traditionele Chinese Geneeskunde, heb je meer energie en minder spanningen.
  • De manuele behandeling een totale oppepper voor je lichaam omdat het inspeelt op je interne evenwicht.

Nadelen

  • Het prijskaartje, een behandeling kost 130 euro en herhaal je best voor echte resultaten.
  • De massage van Martine de Richeville is niet voor watjes. Wie zich graag ontspant tijdens een massage is eraan voor de moeite, nadien ervaar je wel een heel ontspannen, vrij en toch energiek.
  • Voor optimale resultaten herhaal je de behandeling om de twee maanden en liefst nog veel sneller.
  • Na de eerste behandeling kun je een tikje meer opzwellen, omdat de hele huid meer (adem)ruimte krijgt.

Meer info? Instituut Martine de Richeville, Louizalaan 129A, 1050 Elsene, tel. 02 534 51 11, www.martinedericheville.com

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *