Healthy hotspot: Coco Loco in Antwerpen

Bij Coco Loco op de Bolivarplaats in Antwerpen drink je kokossap van jonge groene kokosnoten. Zonder toevoegingen en vers voor je opengesneden!

Coco Loco (c) www.naturalhighmag.com

“Iedereen kent de bruine kokosnoten, maar groene kokosnoten naar Europa brengen is een pak moeilijker”, aldus Thomas Van Der Kelen, de man achter Coco Loco Benelux. “Enerzijds omdat dit gekoeld moet gebeuren en je daar de nodige vergunningen voor nodig hebt. Anderzijds omdat ook de kostprijs door de vele tussenpersonen oploopt.”

“Wij hebben het voordeel dat we rechtsreeks met de boeren in Costa Rica, Panama, Dominicaanse Republiek en Ecuador werken” vervolgt Thomas. “Als zakenjurist woonde ik 8 jaar in Zuid-Amerika, waardoor ik goede contacten heb. En dus begon ik 2 jaar geleden met de invoer van jonge groene kokosnoten voor strandbars, festivals en zomerclubs. Met onze franchisebar willen we de Belgen laten zien waarvoor je kokosnoten allemaal kunt gebruiken.”

Gezond en duurzaam

Thomas en zijn Cubaanse echtgenote Yaquelin Fabars – die de bar van Coco Loco samen met Alejandro Maldonado uit Chili uitbaat – zijn echte kokosfans. “Kokosnoten zijn lekker, bevatten veel kalium, calcium, natrium en magnesium en zitten bomvol belangrijke vitaminen. De ideale sportdrank! Geen mirakel dat je de kokosnoten vanaf september in fitnesszaken vindt. Bovendien zijn kokosnoten heel duurzaam. Elke kokosboom geeft elk jaar 200 kokosnoten voor wel 80 jaar lang.”

Voor het lekkere vruchtwater werkt Thomas met kokosnoten van 6 maanden. “Na 6 maanden wordt het vlees harder, tot het uiteindelijk het vruchtvlees wordt uit de bruine kokosnoot dat je als snack kunt eten. Op 6 maanden heb je daarentegen vruchtvlees met een zachte structuur, waar we eens we het sap eruit halen heerlijke kokossmoothies en roomijs van maken.”

Coco Loco (c) www.naturalhighmag.com

Coco Loco (c) www.naturalhighmag.com

Het enige probleem is dat het water van een geopende kokosnoot maar 5 dagen goed blijft in de koelkast. Gelukkig heeft Thomas daar een handige oplossing voor: de kokosnootboor, waarmee je zelf binnen de 10 seconden een gaatje in de kokosnoot boort.

Van kokosballetjes tot briketten

Coco Loco opende de deuren begin juli. “We willen de mensen duidelijk maken wat je allemaal met kokos kunt doen”, vervolgt Thomas. “Onbewust gebruiken mensen al wel kokos, denk aan shampoo, deurmatten en kokosbriketten voor de barbecue. Wij willen een stap verder gaan en tonen hoe je met kokos kunt koken.”

Chef van dienst is Sandra Taylord uit Haïti, die bij Coco Loco tal van heerlijke hapjes serveert, waaronder zalmballetjes met kokos en kokossoep met kip. Ze gebruikt het water, de melk en het gedroogde vlees van de kokosnoot. Koop jij zelf bruine kokosnoten? Weet dan dat de vezels voor een vlotte spijsvertering en een platte buik zorgen.

Coco Loco Antwerp

Kokosnoten leveren nog veel meer dan voeding en drank en ook bij Coco Loco is de cirkel rond. “De schillen zijn ideaal voor bioenergie zoals kokosbriketten, de afvalpaletten gebruiken we voor onze eigen Coco Loco-meubels en kunst en van de vezels maken we matjes”, vervolgt Thomas. “Kokosnoten enorm veelzijdige producten en onze totaalvisie is meteen de reden waarom grote festivals zoals Tomorrowland ons met open armen ontvangen.”

Coco Loco 1

Je vindt Coco Loco op de Bolivarplaats 4 in 2000 Antwerpen. Surf naar www.cocoloco-benelux.eu voor meer info of like hen op Facebook. Vragen? Je kunt Thomas en Yaki ook bereiken via het nummer 03 298 02 53 of surft naar www.cocoloco-benelux.eu. Vanaf 1 september lanceren ze ook een webshop. 

Doe mee en win!

Natural High Magazine heeft een verfrissende wedstrijd voor je klaar! Post een foto van jezelf met een verse groene kokosnoot als reactie op de wedstrijd op onze Facebook-pagina én like Natural High Magazine en Coco Loco Benelux op Facebook. De meest originele foto wint 3 verse kokosnoten (af te halen bij Coco Loco), we kiezen elke week een winnaar. Meedoen kan tot en met 30 augustus.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *