Road to Rio #5: Laura Waem

Op 5 augustus starten de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Natural High Magazine ontmoet de atleten van Team Belgium en praat met turnster Laura Waem van team BELGYM.

Laura Waem (c) Laura Waem

Jullie weten sinds april dat het team gekwalificeerd is voor de Olympische Spelen. Hoe trainen jullie nu voor Rio?

Laura Waem: “We trainen gemiddeld 3 à 3,5 uur in de voor- en namiddag, waardoor we dagelijks 6 of meer uur in de turnzaal doorbrengen. Enkel op zondagen hebben we om de week een rustdag. In wedstrijdperiodes zoals deze zijn we wel minder bezig met specifieke kracht voor de benen en armen en trainen we vooral op onze oefeningen voor de wedstrijden. Daarnaast hebben we allemaal een specifiek programma om onze kwaaltjes onder controle de houden.”

Welke zijn jouw werkpunten?

“Gezien ik mijn voeten goed moet onderhouden om te vermijden dat ik ze omsla, doe ik stabilisatieoefeningen. Verder werken we aan de kleine details voor mijn oefeningen, want die zullen het verschil maken.”

Wat is er eigen aan turnen op de Olympische Spelen?

“Eerst en vooral is er de sierlijkheid, verder is gymnastiek een sport met twee gezichten. We bereiden ons voor om een mooie teamprestatie neer te zetten en toch is turnen heel individueel. Je staat er alleen voor aan het toestel en bent amper 1 minuut aan het werk tijdens je oefening. Het resultaat telt dan voor het team, terwijl je toch nog je eigen medaille kunt winnen.”

Op het test-event voor Rio behaalden jullie de derde plaats en individueel allround werd je elfde. Welke resultaten verwacht je op Rio?

“Onze trainer zegt dat op de Olympische Spelen alles mogelijk is en dat geloof ik ook. Je begint weer van nul en we kunnen zeker de teamfinale halen. Voor sommige onder ons zit er zelfs een medaille in. Wel word je bij gymnastiek zowel op de moeilijkheid van je oefening als op de uitvoering beoordeeld. Een goed evenwicht tussen beide is doorslaggevend.”

Laura Waem (c) Laura Waem

Kom meer te weten over Laura en haar favoriete via dit Youtube-filmpje van Gobelgym. 

Meer info over Laura vind je op Facebook, Instagram of de website van Gobelgym. Of surf naar www.teambelgium.be

Team Belgium wordt in Rio gekleed door de BOIC-partners Terre Bleue en Ambiorix voor de officiële aangelegenheden en door Jako en Skechers in het Olympisch dorp en tijdens het reizen. Speciaal voor de Olympische Spelen in Rio ontwierp Skechers ook een vrijetijdschoen onder de vlag van de Belgische driekleur. Deze gelimiteerde editie is vanaf nu te koop, onder andere in de gloednieuwe en allereerste Belgische Skechers-boetiek in het Wijnegem Shopping Center. 

Team Belgium Skechers

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *