Dag #6: tijd voor een powerontbijt

“Iedereen weet het: je ontbijt is de gezondste maaltijd van de dag. Dit is het moment bij uitstek om je lichaam te verwennen met de broodnodige voedingstoffen. Havermout is de perfecte starter: het zit vol vitamines en mineralen en bevat veel trage suikers. Zo kom je lang toe en draait je bloedsuikerspiegel geen overuren.”

FLOOM Açai bowl (c) DorotheeDubois

Mijn tips:

  • Havermout klaarmaken is eenvoudiger dan je denkt. Neem ’s avonds wat plantaardige melk (zoals kokos- of amandelmelk) en meng deze met biologische havermoutvlokken. Een vleugje kaneel en vanille toevoegen en de nacht doet zijn werk! Voeg hier dan ’s morgens fruit, noten en zaden aan toe en je hebt een heerlijk ontbijt. Ook een granola is heerlijk als topping.
  • Liever warm? Neem havermout, water, rauw cacaopoeder en beetje stevia (zoetstof zonder kcal), meng tot een pap en warm dit 2 minuten op in de microgolf.”
  • Noten, pitten en zaden zijn kleine bommetjes van eiwitten, vitaminen en mineralen. Ze zijn makkelijk toe te voegen aan je ontbijt, maar ook in slaatjes en warme bereidingen. Koop ze in en steek ze in potjes. Zo heb je altijd je voorraad bij de hand.
  • Een shake is minstens even lekker en vraagt nog minder voorbereiding. Meng havermout, een banaan, seizoens- of tropisch fruit, smaakmakers zoals vanille en kaneel in de blender en smullen maar. Gevorderden voegen hier een avocado aan toe, het smaakt heerlijk romig en zit boordevol gezonde vetten, vezels en kalium.
  • Doordat ik veel sport, voeg ik aan mijn ontbijtshakes ook proteïnepoeder toe. Zo heb ik al mijn aminozuren binnen en smaken mijn shakes extra lekker.
  • Op zondag maak je pannenkoeken met havermout! Als zoete noot neem je fruit of (een beetje) honing. Het is eveneens de ideale dag om wat variatie in je ontbijt te brengen met zalm, avocado of een salade met quinoa.

De smaak te pakken? Klik hier voor 3 originele recepten van Julie Seutin, de vrouw achter de artisanale en biologische granola Floom.

Meer info over Roy Vermeulen vind je op www.yorroy.beOf volg hem op Facebook en Instagram.

Fotocredit: Floom © Dorothee Dubois

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *