Floom Delight bij The Brick x 3 ontbijtrecepten

Julie Seutin van het Antwerpse granolamerk Floom is fan van de high tea. Samen met de zaakvoerders van M4teria, een private gym in het hartje van het Antwerpse Zurenborg, lanceert ze Floom Delight.

Deze gezonde versie van deze Engelse traditie gaat maandelijks op zondagnamiddag door in de nieuwe concept gym The Brick. Ideaal als stijlvolle afsluiter van het weekend! Natural High Magazine geeft een voorsmaakje met 3 recepten voor aan je ontbijttafel… of daarna!

Pancakes met granola

FLOOM granola pancakes (c) Dorothee Dubois

Ingrediënten (voor 8-10 kleine pancakes): 3 rijpe bananen, 50 g amandelbloem, 50 g geraspte kokos, 25 g granola met quinoa en boekweit, 5 eieren, 1/2 theelepel kaneel, 1/2 theelepel vanille-extract, 1/8 theelepel bakpoeder

Werkwijze

  1. Breek de eieren in een mengkom. Meng met het vanille-extract.
  2. Plet de bananen met een vork en meng met de natte ingrediënten. Voeg ook de andere ingrediënten toe en meng goed. Warm de kokosolie op in een pan op een gemiddeld vuur.
  3. Doe twee eetlepels van het deeg in de pan en bak tot de bodem voldoende hard wordt (dit duurt 1 tot 2 minuten). Draai de pancake om en bak nog een minuut tot beide kanten goudbruin zijn.
  4. Eet ze warm op en serveer met verse bessen of esdoornsiroop (optioneel).

Chocolate granola muffins

FLOOM chocolate cake granola (c) Dorothee Dubois

Ingrediënten

Muffins: 450 g hazelnoot- of amandelbloem, 2 rijpe bananen, 2 eieren, 4 verse medjool dadels (ontpit), 30 g cacaopoeder, 100 ml esdoornsiroop, 60 ml kokosolie, 1/2 theelepel bakpoeder, 1/2 theelepel baksoda, een snuifje zeezout

Chocoladesaus: 2 eetlepels kokosolie, 3 eetlepels cacaopoeder, 4 eetlepels esdoornsiroop

Werkwijze

  1. Verwarm de oven op 175° C.
  2. Meng de hazelnoot- of amandelbloem samen met cacao, bakpoeder, baksoda en zeezout in een mengkom.
  3. Breek de eieren en klop ze gedurende 1 minuut lichtjes op in een andere mengkom. Voeg de kokosolie en esdoornsiroop toe.
  4. Plet de dadels en bananen met een vork en mix met de natte ingrediënten. Voeg ook de droge ingrediënten toe en roer goed.
  5. Vet een muffinvorm in met kokosolie en doe er het deeg in. Bak gedurende 25 tot 30 minuten. Meng 2 eetlepels kokosolie, 3 eetlepels cacaopoeder, 4 eetlepels esdoornsiroop voor de chocoladesaus.
  6. Laat afkoelen en giet er de chocoladesaus over. Werk af met chocoladegranola als topping.

Açai bowl

FLOOM Açai bowl (c) Dorothee Dubois

Ingrediënten

Ontbijt: 2 bevroren bananen (in stukjes), 8 aardbeien of seizoensfruit, 2 medjool dadels, 250 ml amandelmelk, 3 tot 4 eetlepels açaipoeder

Topping: granola, bijenpollen, vers seizoensfruit, chiazaad (optioneel)

Werkwijze

  1. Mix alle ingrediënten in een blender en voeg indien nodig extra amandelmelk toe. Het mengsel mag wel dikker zijn dan een smoothie.
  2. Giet het mengsel in een kom en werk af met de toppings.

De eerste editie van de healthy high tea ‘Floom Delight’ bij The Brick (Waalsekaai 57A in Antwerpen) gaat door op zondag 13 december. Je proeft er de heerlijke recepten met de granola van Julie, maar ook lekkers van lokale producenten. Zo is er overheerlijk artisanaal brood van Bakker Aldo, notenpasta van Migino, Belgische schuimwijn van Belgian Wines en thee (en koffie) van Cothé. Inschrijven doe je via Facebook.

Meer informatie over de ambachtelijke en biologische granola van Floom vind je hier. Op de website vind je ook de data voor de volgende edities van de maandelijkse Floom Delight. Blijf op de hoogte via Facebook, Instagram of Twitter. Of schuif eens aan tafel bij de maandelijkse brunches van Julie, telkens op de laatste zondag van de maand op een andere locatie in Antwerpen. 

Zin om lid te worden van The Brick? Vrijblijvend pre-registreren kan via www.thebrick.be.

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *