Leeuw

“Wanneer ik een oncomfortabele spanning voel in mijn koel, doe ik de Simhasana of leeuw. De pose bevrijdt mijn stem en neemt belemmeringen in mijn keel weg. We gebruiken onze stem om te communiceren. We fluisteren, spreken, zingen en schreeuwen en we drukken ons op vele manieren uit. Ook wanneer je nerveus, angstig, gelukkig of triestig bent, horen anderen dat aan je stem. Onze stem reflecteert dus zowel onze stemming als de staat van ons centraal zenuwstelsel.”

“Mijn hele lichaam herinnert me eraan dat spanning in mijn keel gekoppeld is aan diepgewortelde emoties. Door met Simhasana de springende en brullende leeuw na te bootsen, geef ik een vorm aan mijn onderdrukte emoties en laat ik ze los. Probeer deze pose dan ook wanneer je angstig of boos bent, of wanneer je geen kans kreeg om je uit te drukken zoals je wilt. Je zult zien dat je gelukkiger, steviger en lichter door het leven gaat, zowel emotioneel als fysiek.”

Stap 1

Mounira Bazzi (c) Vincent Van Reusel

Kniel op de grond.

Stap 2

Mounira Bazzi (c) Vincent Van Reusel

  1. Strek je tenen en zit op je hielen.
  2. Ontspan je gezicht, kaken en ogen. Laat je handen op je dijen rusten.

Stap 3

Mounira Bazzi (c) Vincent Van Reusel

  1. Leun met je borstkas naar voren en plaats je vingertoppen op de grond.
  2. Richt je blik tussen je wenkbrauwen. Open je mond en rek je tong zo ver mogelijk naar buiten als je kunt.
  3. Adem diep in. Zucht diep en lang bij de volgende uitademing.
  4. Strek je armen en verstijf je vingers.
  5. Herhaal dit drie keer en ontspan.

Voordelen

Deze geavanceerde pose neemt spanningen in je kaken weg, traint de gezichtspieren en verhoogt de bloedstroom in je hoofd. De leeuw verhoogt ook de circulatie in je keel en ogen, verhelpt sinusitis, vergroot je longcapaciteit en helpt bij een droge of pijnlijke keel. De pose vermindert eveneens stress, lichte angst en depressie.

Meer info over Mounira Bazzi en Living Yoga in Antwerpen vind je op mounirabazziyoga.blogspot.be en Facebook. Lees hier het interview met Mounira.

Een vraag over yoga? Mail Mounira via mounirabazzi@live.be

Fotocredit: Vincent Van Reusel, Mounira draagt Under Armour.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *