Twisted triangle

“Voor ervaren yogi’s voelen de meeste yogaposes gelijkaardig aan. We hebben geen favorieten en accepteren alle poses rustig voor wat ze zijn. Toch is het moeilijk om de sensaties van sommige poses te negeren. Neem nu de twisted triangle of Parivrtta Trikonasana, wellicht één van de minst populaire yogaposes. En neen, ik maak geen grapje. De intense pose combineert een diepe twist met een stretching van je hamstrings, opent je hart en draait om een wankel evenwicht. Een hele uitdaging en meteen de reden waarom ik de pose enkele keren per week doe. Probeer het ook eens, de voordelen van Parivrtta Trikonasana zijn echt ongelofelijk!”

Stap 1

  1. Sta in Tadasana.
  2. Stap met je rechtervoet naar voren en draai je linkervoet lichtjes naar buiten.
  3. Richt je heupen naar voren en lijn de hiel van je voorste voet af met de boog van je achterste voet.
  4. Plaats je handen op je heupen.

Stap 2

  1. Adem diep uit en verleng je rug vanaf je bekken tot je hoofd.
  2. Adem uit, buig naar voren en breng je handen naar de vloer.

Stap 3

  1. Breng je linkerhand naar de buitenland van je rechtervoet (plat of met je vingertippen), als extra steun kun je een blok of een dik boek gebruiken.
  2. Richt je andere arm naar boven en je rechterschouder iets naar achteren. Als je arm strekken oncomfortabel aanvoelt, leg je hand dan langs je rug op je taille.
  3. Activeer je beenspieren tot op het bot en breng je dijbenen naar je hamstrings.
  4. Houd de pose enkele ademhalingen aan, breng vervolgens je evenwicht weer naar je voeten, adem in en kom weer recht. Herhaal de pose aan de andere kant.

Voordelen

De pose verbetert je vertering en bloedsomloop én versterkt en stretcht je kuit-, dij- en buikspieren, net zoals je hamstrings. Verder verleng je met de pose je ruggengraat, open je de keel, borst en schouders en verbeter jij je evenwicht, focus en wilskracht. Mentaal vermindert de pose stress en lichte angst.

Mounira aan het werk zien, samen met veel andere nationale en internatioanale yogi’s? Kom op 18, 19 en 20 augustus 2017 naar Yogaland in Torhout.

Meer info over Mounira Bazzi en Living Yoga in Antwerpen vind je op mounirabazziyoga.blogspot.be en Facebook. Lees hier het interview met Mounira.

Een vraag over yoga? Mail Mounira via mounirabazzi@live.be

Fotocredit: Vincent Van Reusel, Mounira draagt Under Armour.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *