Road to Rio #4: Jasper De Buyst

Op 5 augustus starten de Olympische Zomerspelen in Rio de Janeiro. Natural High Magazine ontmoet de atleten van Team Belgium en praat met wielrenner Jasper De Buyst.

Jasper De Buyst

Hoe trainde je voor Rio?

Jasper De Buyst: “In het voorjaar werkte ik vooral op kwantiteit en minder op kwaliteit. Training op intensiteit is voor een volgende fase, nu telt vooral mijn basisconditie opbouwen door veel te fietsen en lange ritten te maken. Hoelang ik tijdens een training op de fiets zit? Tussen de 2 en 7 uur. Ook de vele wegkoersen waaraan ik deelneem passen in dat plaatje, verder doen we stabilisatie- en krachttrainingen in de fitness. Nu trainen we ook op intensiteit en doe ik evengoed simulaties op de piste.”

Wat eet je allemaal om zo’n lange trainingen vol te houden?

“Veel mensen maken een fout en eten veel te weinig als ze sporten. Ze doen dat omdat ze willen vermageren, maar dat is roofbouw op je lichaam. Je moet voldoende voedingstoffen binnenkrijgen, de juiste uiteraard. Wat ik eet hangt af van de training en we eten best veel koolhydraten, ja. Gelukkig hoef ik me dankzij de uitstekende begeleiding van het Lotto-Soudal-team weinig zorgen te maken over mijn voeding.”

In Rio doe je mee op de piste, in de omnium-discipline. Hoe pak je dit mentaal aan?

“Goh, ik heb ook aan de Olympische Spelen in Londen deelgenomen en weet hoe indrukwekkend het is. Ik denk dat je vooral heel gefocust moet blijven op je doel en goed moet weten wat je kunt en niet kunt. De beste aanpak is je daaraan houden en gebruiken wat je de afgelopen jaren hebt opgebouwd. Zomaar in alles meegaan met de rest is geen goede strategie.”

Wat kun jij vooral heel goed?

“Iedereen heeft zijn goede en sterke punten en we weten allemaal in welke nummers we wat minder goed loopt kunnen goedmaken. Gezien ik niet in één discipline van de omnium (een combinatieklassement in het baanwielrennen, nvdr.) uitblink, maar wel heel regelmatig rijd, is het voor mij belangrijk om bij de eerste 3 tot 4 te zijn in elk onderdeel. Op het einde van de rit kan ik dan een inhaalmanoeuvre doen.”

Jasper De Buyst (c) Lotto-Soudal

Meer info over Jasper vind je op Facebook, Twitter en de website van Lotto-Soudal. Of surf naar www.teambelgium.be!

Team Belgium wordt in Rio gekleed door de BOIC-partners Terre Bleue en Ambiorix voor de officiële aangelegenheden en door Jako en Skechers in het Olympisch dorp en tijdens het reizen. Speciaal voor de Olympische Spelen in Rio ontwierp Skechers ook een vrijetijdschoen onder de vlag van de Belgische driekleur. Deze gelimiteerde editie is vanaf nu te koop, onder andere in de gloednieuwe en allereerste Belgische Skechers-boetiek in het Wijnegem Shopping Center. 

Team Belgium Skechers

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *