Drieledige stretch

“Kantoorjobs schaden je gezondheid, we zitten te veel achter onze computer en zetten veel druk op de ruggenwervel en – vooral – de buikspieren. Je buikspieren beschermen je organen en ondersteunen je ruggenwervel. Deze intense, driedelige stretch is een uitdagende, maar perfecte pose na een zware dag op kantoor of na een lange autorit.”

Stap 1

  1. Start in Dandasana en zit neer met uitgestrekte benen.
  2. Druk met je handen in de grond en verleng je ruggenwervel naar boven.

Stap 2

  1. Buig je linkerbeen en plaats je enkel (met je voet en tenen recht op de grond) naast je linkerheup.
  2. Richt je rechtertenen naar boven.
  3. Geef je heupen wat plaats met je handen en verdeel je gewicht over de twee zitbeenderen.

Stap 3

  1. Strek je armen naar voren en neem zijkant van je rechtervoet met beide handen vast.
  2. Adem in van in de buik tot in de kruin van je hoofd. Adem uit, geef je ellebogen ruimte en breng je borstkas naar voren.
  3. Behoud kracht in je rechterbeen en blijf het strekken.
  4. Optie: Als je voldoende flexibel bent en je ruggenwervel recht houdt, raak dan je been met je hoofd. Waak er wel over dat je twee zitbeenderen op de grond blijven.
  5. Houd de pose 5 ademhalingen aan en verander dan van kant.

Voordelen

De pose reguleert je spijsvertering, maakt de ruggenwervel meer flexibel en activeert je buikspieren. Ook je organen hebben er baat bij, zo ga je constipatie of een opgeblazen gevoel tegen én help je de lever, nieren en dikke darm een handje. Je hamstring, kniegewrichten en heupen worden meer flexibel en je benen zwellen minder op. De pose doet ook deugd als je last hebt van een hoge bloeddruk en sinusitis. Mentaal kalmeert de pose je en helpt het bij stress en angst.

Mounira aan het werk zien, samen met veel andere nationale en internationale yogi’s? Kom op 17, 18 en 19 augustus 2017 naar Yogaland in Torhout.

Meer info over Mounira Bazzi en Living Yoga in Antwerpen vind je op mounirabazziyoga.blogspot.be en Facebook. Lees hier het interview met Mounira.

Een vraag over yoga? Mail Mounira via mounirabazzi@live.be

Fotocredit: Vincent Van Reusel, Mounira draagt Liquido.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *