Healthy hotspot: L’Atelier de Coloration in Brussel

Op enkele stappen van de Louizalaan vind je nu al vijf jaar Atelier de Coloration, een echt wellnessadres voor je haar. De deur oogt piepklein en je wandelt er haast zo voorbij, maar schijnt bedriegt. Achter de voorkamer met juweelcollecties, parfums en co, ontwaart zich een heus walhalla voor je lokken. Natural High Magazine laat zich verleiden tot een knip- en zachte kleurbeurt.

Atelier de Coloration Bruxelles

Zaakvoerder Marion Pierreisnard verwelkomt me en loodst me mee naar de wastafels, waar ik mag plaatsnemen met een vers kopje thee en marshmallow. Nadat ik nauwgezet wat instructies uitdeelde voor mijn kapsel, trakteert Marion mijn erg droge haar op deugddoende olie. “De lavendelolie van Christophe Robin bevat 97,6% natuurlijke stoffen en zal je haar diepgaand herstellen”, zegt Marion.

“We werken graag met de producten van Christophe Robin, want ze sluiten aan bij onze filosofie. Kijk, veel van onze klanten hebben heel dof en uitgeput haar door de vele kleuringen. Doordat wij hen een kleuring aanbieden met een minimum aan chemische producten, straalt hun haar weer en krijgt hun kleur de verdiende glans. Natuurlijk vereist een kleuring van bruin naar blond een oxidatieproces, maar we houden het chemische kantje op een absoluut minimum en vallen je haar nooit aan. Hoewel Christophe Robin geen officieel biolabel is, neigt het daar wel naar dankzij de vele plantaardige ingrediënten.”

Atelier de Coloration Bruxelles

Aangezien ik ben gezegend met een natuurlijk sunkissed haarkleur, is een kleurig voor mij overbodig. “Weet je wat we doen?”, vraag Marion spontaan. “We geven je geen kleuring of balayage, maar een verzorging die de lichtere lokken in je haar een tikje donkerder, bijna goud, maken.” Deal, ik ben verkocht! Achteraf geeft Marion me nog meer dat ik deze verzorging best wekelijks herhaal voor een blijvende gouden gloed.

Op naar de wastafel. Pure wellness, want met dank aan de massagestoel gaat wassen gepaard met een heerlijke lichaamsmassage. De geur van de shampoo, kamille en blauwe bes, de verzorging met citroen en handgemaakte, en dus wonderlijke, haarborstel van Mason Pearson duwen me nog verder in rustmodus. Wie meer relaxatie wenst, neemt boven in het esthetische deeltje van dit kapsalon de tijd voor een lichaamsmassage. Ik geniet er van een intense stoelmassage met een olie van vijgen die net zo’n deugd doet. En ja, je mag de olie ook op het haar gebruiken. Wie dat wenst pauzeert evengoed met een manicure of (medische) pedicure.

Atelier de Coloration Bruxelles

Atelier de Coloration Bruxelles

Wanneer ik weer bij mijn volle bewustzijn ben, heet Bixente mij en mijn kruin welkom met zijn kapperswapens. Al een klein half uurtje later is de klus geklaard en heb ik weer een echte coupe. “Ik doe nog hibiscusazijn op je haar, goed voor het elimineren van onzuiverheden, meer glans en nieuwe cellen, en geef je haar ook een hydraterende dagcrème. Voor het eindresultaat is het nog even afwachten en ik ben razend benieuwd hoe mijn krullen reageren op de knipbeurt. De natuurlijke droging wijst het uit. Eindelijk heb weer pit, punch en power in mijn haar!

Atelier de Coloration Bruxelles

Atelier de Coloration, Naamsestraat 65A, 1000 Brussel. Tel. 02 511 16 00, www.colors-by.com

Prijzen? Van 190 tot 220 euro voor een kleuring en 220 tot 280 euro voor een balayage. Voor een manicure betaal je 30 euro (34 euro met vernis) en voor pedicure 70 euro. Een medische pedicure kost je 90 euro, de Japanse lichaamsmassage (tussen 1,5 uur en 2 uur) 120 tot 150 euro.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *