Getest: Train Like a Model bij L’Usine in Brussel

Ken jij de workoutvideo’s van de Victoria’s Secret Angels? Je vindt er heel wat op Youtube en ze zijn echt geweldig, zeker die met model Adriana Lima en coach Michael Olajide. Voor wie de workout graag in het echt wil proberen is er goed nieuws, want dat kan met de nieuwe groepsles Train Like a Model bij sportclub L’Usine in Brussel. Natural High Magazine trekt de bokshandschoenen aan en traint op het ritme van de catwalk.

“De groepsles Train Like a Model combineert bokstechnieken met meer klassieke fitnessbewegingen zoals squats, lunges, buikspieroefeningen en noem maar op”, legt coach Kader Bosmans uit. De les is dan ook ideaal voor al wie droomt van een strakke buik, meer vetverbranding en cardiovasculaire uithouding. Maar de les belooft ook een afgelijnd, atletisch lichaam, met op en top vrouwelijk vormen zonder overdaad aan spiermassa.

Op maat van topmodellen

Train Like a Model is een exclusief concept van L’Usine. En ja, dat kwam er op vraag van de vele modellen die lid zijn van de club. De groepsles start met een opwarming van 5 à 10 minuten, waarbij Kader Bosmans onze hartslag doet stijgen, via lopen, touwtjespringen of functionele oefeningen zoals squats, de plank en lunges in korte intervallen.

Om wat te wennen aan het boksen, doen we vervolgens aan schaduwboksen, alias aeroboksen, zonder tegenpartij, maar wel met een effect. “Wanneer je gewoon vooruit slaat train je vooral de armen, schouder, pols en elleboog, bij een uppercut activeer je ook de rug- en buikspieren. En natuurlijk blijven je benen in beweging.” Af en toe laat Kader ons ook met hem oefenen, zodat we goed door kunnen slaan en aan onze techniek kunnen werken. Het moeilijkste? Het tempo erin houden, auch!

Punchen en partnerwerk

De les komt pas helemaal tot leven wanneer ik met een partner aan de slag mag gaan, die jouw punches met een stootkussen opvangt. Wanneer Kader er een spel van maakt en ons opdeelt afwisselend laat boksen en cardio-oefeningen doen, wordt het pas echt moeilijk, want buiten adem blijven boksen is een grote uitdaging, ook voor mijn concentratie én voor mijn coördinatie. We maken het nog leuker en besluiten rondjes te draaien terwijl we slaan. Als dat maar geen blauwe ogen oplevert!

Gelukkig heeft mijn partner vertrouwen in mij en komen we er met een stevige motivatie van de coach goed vanaf. Alle stress even uit je lichaam slaan, geeft ook een topgevoel. Precies die combinatie tussen fun, fitness en teamwerk is voor mij de x-factor van Train Like a Model. “Het partnerwerk maakt de les extra leuk”, zegt Kader. “Je krijgt een interactie met meisjes (en ook mannen, nvdr.) van heel verschillende niveaus, werkt in team en leert heel snel mensen kennen.”

Sterk, afgelijnd en lenig

De voordelen voor je lichaam? “Doordat je zoveel functionele oefeningen doet, spreek je verschillende spiergroepen aan én train je ook de kleine spieren, goed voor een mooi afgelijnd silhouet”, vervolgt Kader. “De cardiovasculaire oefeningen zorgen er dan weer voor dat je tot wel 400 tot calorieën verbrandt als je traint aan hoge intensiteit. Natuurlijk zijn er altijd opties, waardoor iedereen aan de les kan meedoen, ook wie (nog) niet over de nodige bokstechnieken beschikt.”

Op het einde van de les trakteert Kader ons op een stevige sessie buikspieroefeningen en stretching, zodat je spieren naar sterk ook lenig zijn. Mijn verdict? Ik ben fan én bijzonder blij dat België een workout heeft met een fitfactor op maat van de bekende Victoria’s Secret Angels.

Ontdek de les Train Like a Model bij L’Usine in Brussel, Guldenvlieslaan 56 in Elsene. Bezoek de website of contacteer de gym telefonisch via 02 534 14 62.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *