Belgisch sportmodelabel #2: Vieux Jeu

Claudia Storme serveert een tenniscollectie met een vintage vibe. Met Vieux Jeu biedt Claudia sinds twee maanden een luxueus alternatief voor té sportieve tenniskledij met enkel een praktisch kantje.

Waarom startte u met Vieux Jeu?

Claudia Storme: “Mijn zus speelt speelde vroeger tennis en ook met mijn kinderen rij ik veel van en naar tennisclubs. Wanneer ik enkele jaren geleden ook zelf weer met tennis begon, viel het me op dat tenniskledij tot vandaag iets mist. Het was allemaal zo sportief en vergezocht dat ik me er niet echt goed in voelde. Bovendien kun je er nadien amper de winkel mee binnen. Vandaar dat ik anderhalf jaar geleden het idee kreeg om zelf een tennislijn te starten. Van thuis uit probeerde ik de eerste contacten te leggen in de sportmodewereld. De zoektocht naar de goeie fabrikanten was het moeilijkste.”

Voor welke vrouwen ontwerpt je?

“Voor jonge en iets oudere vrouwen met een zwak voor witte tennisklassiekers, boordevol etiquette, flair, tijdloosheid en elegantie waarderen, evenals comfort en eigentijdse details. Het zijn net zo goed ambitieuze, drukbezette vrouwen, die er goed uitwillen zien op én naast de tennisbaan. Hoewel sportkledij voor mij een motivatie is om te sporten, kun je veel van mijn stukken ook gewoon overdag dragen, in combinatie met casual kledij zoals een perfecto of suitpants. De collectie is veel meer dan een tenniscollectie alleen.”

Graag een woordje uitleg over je inspiratie van je eerste collectie.

“De collectie is modern en zit vol fijne accenten met een knipoog naar bohochic-tennis en de tijdloze elegantie van de tennissterren uit de jaren zeventig. Het is een collectie vanuit mijn buikgevoel en eigen stijl, naar het evenbeeld van glamoureuze actrices als Olivia Newton-John en Farrah Fawcett. Hoewel wit de hoofdkleur is, werk ik met leuke accenten die het verrassend en fris houden.”

Vanwaar komen de prints?

“De prints zijn geïnspireerd op zuiderse zomers enerzijds en op het zuivere lijnenspel van een tennisveld anderzijds. Ze zijn uniek en werden op basis van wat ik aangaf ontworpen door mijn schoonbroer.”

Waar gebeurt de productie?

“Ik werk met hoogwaardige stoffen uit Italië en laat de collectie integraal produceren in Portugal. Hoewel ik zelf ontwerp, helpen zij me heel goed om mijn schetsen te vertalen naar draagbare kledij met de juiste snit en proporties. Naar de stoffen was het flink wat zoeken, want het wit moet wit blijven, ook na vier keer wassen. Uiteindelijk kwam terecht bij een Italiaanse fabrikant, bij wie ik voornamelijk technische stoffen aankoop, die luchtig en zacht aanvoelen en snel drogen. Ik werk voornamelijk met polyamide en jersey in zwart, wit en burgundy.”

Hoe zie je de toekomst voor Vieux Jeu?

“De collectie is best een succes en mensen vragen me nu al naar een tweede collectie, die ik eveneens zal uitbreiden naar golf. Gezien ik zelf veel aan yoga doe, droom ik ook om yogastukken in mijn collectie te integreren.”

De eerste collectie is onder andere verkrijgbaar in limited edition bij A Suivre (Brussel, Sint-Martens-Latem, Knokke, Kortrijk), Lewis (Kapellen), Fresh 34 (Antwerpen), Must Have (Knokke), Ferrer (Nieuwpoort), 100% Sisters (Lasne) Lilola (Brugge) en Just Julia (Hasselt).

Bezoek www.vieuxjeu.be voor online shopping en nog meer verkooppunten.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *