6 bokstips van wereldkampioen Christina Hammer

Wat doe je als je met drievoudig wereldkampioen Christina Hammer in de boksring staat? Juist, je houdt dekking en vraagt tussen het trainen door om ijzersterk advies voor een dito workout aan deze Duitse atlete.

Anita Christina Hammer

1. Touwspringen is de ideale opwarming

“Ik ben dol op deze uitstekende oefening voor mijn voeten, benen en uithouding. Amper 15 of 20 minuten touwspringen per dag volstaat al en doet wonderen met je gewicht. En het kan altijd en overal!”

2. Focus op je tegenstander en op je oefening

“Doe wat je moet doen, blokkeer afleidingen van buitenaf en negeer wat anderen van je denken. Na je oefening of wedstrijd kun je wel luisteren naar goed advies.”

3. Adem uit wanneer je slaat

“Tussen het slagen of stoten door adem je best rustig. Houd nooit je adem op en zorg ook in het algemeen voor een zo relaxed mogelijk lichaam. Je spieren span je dus louter op als je uithaalt.”

4. Gebruik je heupen bij het slagen

“Bij boksen telt meer dan alleen maar krachtige armen. Draai je heupen bij het slagen of stoten en gebruik de kracht van je benen. Als je enkel je armen gebruikt, ben je te snel uitgeput.”

5. Vul boksen aan met andere trainingen

“Lopen verhoogt mijn basisuithouding, planken staan voor sterkere buikspieren. Mijn armen train ik meestal met kleine gewichten van 5 kilo, waarmee ik mijn slagen oefen. Verder doe ik veel pull-ups en push-ups met mijn eigen lichaamsgewicht. Het is functioneel en verhoogt de explosiviteit.”

6. Drink veel water en eet gezond

“Voor boksen zijn koolhydraten belangrijk. Meestal haal ik ze uit rijst, dat is beter voor mijn maag. Na de training neem ik mijn eiwitten op uit vlees en vis.”

Anita Christina Hammer (c) Elien Jansen

Christina trainde voor het interview bij de Antwerp Boxing Academy draagt de sportbh’s van het Duitse merk Anita. De voordelen van een goede sportbh? Lees dit interview!  

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *