Dubbel gewonnen met de juiste sportbh

Grote én kleine borsten winnen bij een goede sportbh. Zeker als je intensief sport, doet dit sportieve kledingstuk wonderen voor de ladies. Wij vragen Rita De Smedt van het Duitse lingeriemerk Anita waarom.

Anita_Active_Extreme Control_maximum support

“Bij intensieve sporten zoals lopen, paardrijden of cardiofitness bewegen je borsten drie keer zoveel als jijzelf”, aldus Rita De Smedt van het Duitse lingeriemerk Anita. “Dat komt doordat je borsten tijdens een training achtjes maken. Afhankelijk van je cupmaat en de intensiteit van je workout, schommelt deze beweging tussen de 4 en 15 centimeter.”

Zonder gepaste ondersteuning verhoogt al dat wiebelen de kans dat je boobies na een poos doorhangen. “Doordat je borsten voornamelijk uit vet bestaan, vangen vooral de ligamenten die de borsten met de huid verbinden de beweging op”, vervolgt Rita. “Bij een gebrek aan steun kunnen deze ligamenten lichte scheurtjes oplopen, waardoor de veerkracht vermindert. Hoewel je dit niet voelt tijdens het sporten, vervormen deze scheurtjes de borsten en krijg je sneller last van hangborsten.”

Gelukkig beperkt een goede sportbh de beweging van je borsten tot bijna 80%. En dus ook de pijn en andere neveneffecten, zoals nek-of rugklachten. Hoewel er eveneens topjes in elastisch materiaal bestaan, hebben grote en kleine maten een echte sportbh nodig bij intensieve activiteiten. Een sportbh met brede schouderbanden en twee afzonderlijke cups that is, die de borsten helemaal omringen. Zo maak je de juiste keuze:

  1. Ken de juiste maat. Een te grote sportbh ondersteunt je borsten te weinig, een te kleine maat zorgt voor ongemakken. Ideaal zit je sportbh strak zonder te knellen en komt de omtrek van je bh mooi onder de borsten. Een sportbeha zal altijd een beetje strakker zitten of aanvoelen dan een gewone beha. Daarom is het belangrijk dat je de juiste maat laat bepalen in een speciaalzaak. Doe dat eens per jaar, want je cupmaat en omtrek veranderen als je gewicht verliest of bijkomt.
  1. Altijd naadloos. Goede sportbh’s hebben cups met een naadloze afwerking. De naden aan de binnenzijde van de cup schuren of drukken immers tijdens het sporten en kunnen je borsten verwonden. Ook beugels vermijd je om die reden best bij intensieve sporten.
  1. Brede schouderbandjes. Bredere schouderbandjes bewijzen wel degelijk hun nut. Ze bieden namelijk een breder draagvlak, want ze verdelen het opvangen van de beweging van de borsten goed over je beide schouders.
  1. Rechte bandjes of gekruist? Gekruiste schouderbanden verdelen het gewicht soms op de verkeerde plaatsen van je schouders. Vermijd gekruiste schouderbanden die dichtbij de hals zitten en ga voor een model dat in het midden van je rug kruist.
  1. Aanpasbare rugsluiting. Een verstelbare rugsluiting is een must voor elke sportbh omdat de omtrek voor een groot deel instaat voor de steun. Stel voldoende strak af, maar zorg er wel voor dat je nog een vinger tussen je huid en de sluiting krijgt.

Heb je een goede sportbh gevonden? Waak er dan over dat de bh mooi blijft aansluiten en koop een nieuw exemplaar als je merkt dat je aan stevigheid inboet.

Anita_Active_Extreme Control_maximum support

De camouflage print in gelimiteerde editie zet de toon in de Extreme Control-bh.

Anita_Active_XControl_firm support

De Xcontrol biedt medium support en komt deze zomer in een blauwe en paarse tinten.

Anita Active_Maximum Support_dynamiX star_01c_5537_A-D 59.95EUR E-G 62.95EUR_PANTS 24.95EUR

De Dynamix Star geeft je maximale ondersteuning dankzij een doordachte X-vormige rugzijde en vooraan verstelbare schouderbandjes. Samen zorgen ze voor een breed draagvlak, verdeeld over je hals en rug.

Anita Active_Maximum Support_dynamiX star_01b_5537_1627_670_A-D 59.95EUR E-G 62.95EUR_PANTS 24.95EUR

Alle modellen zijn van Anita. Meer info en verkooppunten vind je op www.anita.be

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *