Stephanie Rosseel, foodie en press officer bij Fashion Club 70

Stephanie Rosseel @ www.naturalhighmag.com

Hoelang train je al?

Stephanie Rosseel: “Al een kleine 2 jaar sport ik op regelmatige basis. Ik ben begonnen omdat het goed is voor mijn figuur, conditie en gezondheid en vooral omdat het begon te kriebelen. Een sportief en energiek leven is belangrijk en ik kijk op naar mensen met zo’n levenshouding. Uiteindelijk zette een vriend die een opleiding personal trainer heeft gevolgd me aan tot lopen, met schema’s, aanmoedigende berichten en – af en toe – een schop onder mijn kont. (lacht) Het fijne aan lopen? Buiten zijn, mijn hoofd leegmaken en plekken ontdekken. Dat combineer ik intussen met fietsen. Mijn vader is een fietsfreak en na een poos kreeg ik eveneens zin om de weekends wat gezonder in te vullen met vrienden. En op het werk hebben we een fietsclubje.”

Waar train je overal?

“Trainen in openlucht vind ik veel aangenamer dan in een fitnesszaal. In Antwerpen loop ik vaak in het park Den Brandt, af en toe vind je me in het Rivierenhof of aan Linkeroever. Aan de Belgische kust en in het buitenland loop ik dan weer heel graag op het strand. Of ik ontdek al joggend een stad. Mijn koersfietstochten variëren. Soms fietsen we rond Antwerpen of het kanaal in Schoten, soms rond Kalmthout en Hoogstraten, andere keren aan de kust of in de Ardennen.”

Daarnaast doe je ook aan crossfit, dat is een mengelmoes van kracht, cardio en gymnastiek. Vertel eens.

“Een vriendin daagde me uit nadat ik haar voor gek verklaarde op Instagram. Ze had een foto gepost van de zaal van Crossfit Antwerpen en ik liet haar in een reactie weten dat ik het net een folterkamer vond. Waarna ze me meenam. Na die eerste les was ik echter meteen verkocht en ben ik nooit meer gestopt. Geen heerlijker gevoel dan een uur lang afzien met een toffe bende en uitstekende trainers. Niet alle oefeningen zijn even gemakkelijk of leuk, maar het daagt me altijd uit.”

Wat motiveert je?

“Dat sporten me een strak en fit gevoel geeft. En dat ik mezelf daardoor kan belonen met een lekker etentje en drankje. Zeker na lange werkdagen heb ik het moeilijk om in gang te schieten, maar uiteindelijk vind ik meestal wel een manier. Al is het maar door aan mijn vetrollen te denken. (lacht) Bovendien geeft sporten mij energie en verzet het mijn gedachten. De slogan Just do it van Nike slaat de nagel op de kop: geen gezaag en gejank, gewoon gaan.”

Je combineert veel verschillende sporten. Hoe ziet je programma eruit?

“Mijn doel is om gemiddeld drie keer per week te sporten. Ongeveer twee keer per week ga ik 5 tot 12 kilometer lopen, dan doe ik nog een uurtje crossfit en in de lente en zomer fiets ik in het weekend 2 tot 5 uur. Toch heb ik geen vast programma en plan ik mijn sportsessies in rond mijn werkuren en sociale bezigheden. Ook als dat betekent dat ik wat vroeger moet opstaan. Al is dat in de winter een pak moeilijker dan op zonnige dagen.”

Wat eet je om meer energie te hebben?

“Ik eet best wel gezond, maar zondigen kan best en ik eet vooral graag lekker. Dus geen shakes of proteïnebars voor mij. Wel start ik mijn dag altijd met lauw water en citroen. Als ontbijt wissel ik af tussen smoothies met groenten en fruit, havermoutpap met granola of een avocado. ’s Avonds staan er na het sporten weleens quinoasalade of chips van boerenkool op het menu. Ook superfoods zoals gojibessen, chiazaden, matchathee, hennep, boerenkool en spirulina (zoetwateralg, nvdr.) hebben mij in hun macht, al ben ik daar wel nuchter in.”

Wat draag je meestal?

“Goed materiaal, maar wel altijd modieus. Mijn favoriete merk is ongetwijfeld Nike. Voor mijn crossfit koop ik meestal de speciale collecties van Reebok en voor het fietsen Rapha of Asos. En sinds kort draag ik ook de sportieve H&M-collectie van Alexander Wang. Shoppen doe ik bij Addict en Vélodrome in Antwerpen, evenals bij Nike Lab in de Marais-buurt in Parijs. Nog in Parijs koop ik mijn fietsgerief bij En Selle Marcel en in Londen trek ik naar Lululemon, een topmerk met betaalbare stuks. Ons eigen merk SVNTY past dan weer 100% bij mijn athletic chic levensstijl. Het zet de trend perfect om in mooie sneakers en binnenkort ook een kledinglijn.”

Welke zijn je favoriete beautyproducten na het sporten?

“Ik hou van natuurlijke en plantaardige producten van merken als Kiehl’s, Aesop en Ren. Bij Aesop ben ik dol op het Geranium-gamma, bij Ren kies ik voor Moroccan Rose – te koop bij de spa van Hotel Julien in Antwerpen – en bij Kiehl’s hou ik van hun producten met arganolie en de lijn Soy Milk & Honey.”

Welke gezonde adressen blijven je bij?

“Ik kwam vaak bij het pop-up restaurant Essence in Gent (met raw foodchef Julie Van den Kerchove, nvdr.) en hoop dat Bart Roman hiermee verder gaat. Verder bestel ik soms rauwe en cold-pressed drankjes van Jusjus, als detox, gezond tussendoortje of ontbijt. Gezond Vietnamees eten doe ik bij Bún. Ook The Jane in Antwerpen en Pure C in Cadzand (beide van Sergio Herman, nvdr.) waardeer ik om hun frisse en smaakvolle gerechten. Ze hebben fantastische combinaties van verse ingrediënten en overheerlijke gezonde cocktails. En dan is er nog Tan, een bio-winkel met een lekker en deels vegetarisch restaurant (zowel in Brussel als Antwerpen, nvdr.). Aan de kust ben ik dol op de zeevruchten van de Oesterput in Blankenberge.”

Je reist veel. Is het een uitdaging om in het buitenland gezond te eten?

“Integendeel! In Parijs trek ik naar Clamato en Bob’s Kitchen & Bakeshop, in Londen naar Ottolenghi en Honey & co, in Amsterdam naar Sla en in New York naar The Fat Radish. Ook in Ibiza zijn er massa’s adressen met pure en verse gerechten op de kaart, zoals Es Torrent, La Paloma en Amante.”

Meer informatie over Fashion Club 70 vind je hier. Stephanie is eveneens oprichter van The Brunch, een concept met brunch parties in samenwerking met topchefs Sergio Herman en Nick Bril. Klik hier om de Facebook-pagina te liken.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *