Barbara Soens, pr-goeroe bij Listenup

Barbara Soens @ Natural High Mag

Je sport behoorlijk veel. Hoelang al?

Barbara Soens: “De laatste zes maanden sport ik intensief. Al een jaar geleden vroegen kennissen mij of ik geen zin had om met hen te trainen bij Health City in Antwerpen. Ze dachten dat ik het wel leuk zou vinden. Hoewel ik vreesde dat het een slechte combinatie was met mijn drukke baan, vond ik het er meteen fantastisch. En weet je wat? Ik ken er veel mensen. Dat sociale aspect motiveert me wel. Bovendien zit iedereen in hetzelfde schuitje. Bij een groepsles zie je samen af.”

Hoe ziet je programma eruit?

“Driemaal per week doe ik groepslessen, waaronder total body workout, X-press Abs voor de buikspieren, Perfect Butt en Sh’Bam, een cardiodansles van Les Mills. In het weekend doe ik dan op mijn eigen ritme oefeningen aan de toestellen en cardiotraining. Gezien ik momenteel last heb van mijn knie, kies ik op aanraden van de trainers voor snelwandelen op de loopband, met een helling tussen de 10 en de 15% en gedurende 45 minuten. Zo sterk ik mijn knie aan en verbrand ik toch calorieën.”

Welke zijn je favoriete oefeningen?

“Squats vind ik erg effectief voor de bovenbenen, omdat je duidelijk resultaten boekt en de oefening je hartslag doet stijgen. En dan de plank of de zijdelingse plank voor de buikspieren, net zoals alles wat goed vooruitgaat en me goed doet zweten.” 

Wat draag je meestal?

“De sportlijnen van Gap en Princesse Tamtam vind ik top. Ook Victoria’s Secret heeft sportkledij met net dat tikkeltje meer en de sportbh’s zijn van uitstekende kwaliteit. Een T-shirt van Eleven Paris past dan weer als gegoten bij een aansluitende legging. Mijn sportschoenen zijn daarentegen aartslelijk: appelblauwzeegroen met zwart van Asics. Blijkbaar gaan de beste sportschoenen samen met de lelijkste kleuren. (lacht) Toch zijn ze de investering waard, want ze zitten supergoed en enkel zo voorkom ik blessures. Daartoe heb ik me laten adviseren bij Runners Service Lab in Zwijndrecht.”

Met welke beautyproducten verzorg je je?

“Vooral de merken waarvoor ik de pr doe (lacht). De dagcrème en bodylotion van JYB Cosmetics, een milieuvriendelijke cosmeticalijn uit Brussel, zijn heel aangenaam. Als deo gebruik ik Invisible Dry van Dove, die is echt onzichtbaar en laat geen strepen na. Om mijn krullen in vorm te krijgen en frizz tegen te gaan gebruik ik Pure Care Sublime Oil van Dove, verkrijgbaar bij Kruidvat.”

Welke gezonde adressen blijven je bij?

Sil’eau in Antwerpen op ’t Eilandje is een goed ontbijt- en lunchadres. Ze werken er onder meer met havermout en ook voor ’s middags hebben ze best vooruitstrevende gerechten. Op het Zuid heb je de Kippenboetiek, een traiteurzaak met alleen kipgerechten. Superlekker! En bij Orso in de wijk Zurenborg kan je pizza bestellen met een glutenvrije bodem. Bij mij thuis maak ik graag raw & vegan recepten klaar van de blog Julie’s Lifestyle. ”

Wat motiveert je naast het sociale aspect?

“Dat je meer energie krijgt door een inspanning te doen. Veel mensen denken dat het een fabel is, maar het klopt. Als je ’s avonds moe bent, doet een uurtje sporten, net zoals een wandeling aan zee, wonderen met je energieniveau. Verder is een zomervakantie mijn beste motivatie. Net zoals sommigen zich klaarstomen voor een marathon, wil ik in topvorm zijn als ik mijn bikini bovenhaal.”

Meer info over Barbara Soens? www.listenup.be

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *