Els Sirejacob, oprichter bij Elisa Kookt

Elisa Kookt (c) Natural High Mag

Wat betekent sport voor je?

Els Sirejacob: “Ik ben altijd al sportief geweest en beweging is de perfecte ontspanning. Enkele jaren geleden deed ik aan hot yoga in combinatie met joggen. Door mijn zwakke knie moest ik echter stoppen met lopen en wanneer ik vorig jaar ook een hernia kreeg – door de intensieve werkdagen als thuiskok – was ik genoodzaakt om enkele maanden te stoppen met trainen. Wel vulde ik de sessies bij mijn kinesitherapeut aan met trainingen aan de Red Court. Met deze kinky schommelstoel kon ik mijn rug verstevigen en mijn houding verbeteren zonder de rest van mijn lichaam te belasten. Vandaag, drie maanden later, is mijn revalidatie achter de rug en kan ik weer sporten.”

Hoe ziet je programma eruit?

“Aangezien ik door mijn zwakke rug zeker een goede begeleiding wil, heb ik me een maand geleden ingeschreven bij Leander Personal Training in Gent. Ik probeer 2 à 3 keer per week te trainen, ongeveer een uurtje en altijd ’s morgens. Samen met de trainers sterk ik in de eerste plaats mijn core aan, net zoals mijn benen en billen. Geen overbodige luxe na twee zwangerschappen en een hernia. (lacht) Verder werken we aan mijn conditie. Daarvoor ben ik op aanraden van mijn trainer Jannes, zelf een kickbokser, weer beginnen boksen.”

Vanwaar je liefde voor boksen?

“Boxen is heel intensief en voor mij een ideale uitlaatklep. Na een workout voel ik me altijd fris in mijn hoofd. Twee jaar geleden ben ik ermee begonnen, samen met een vriendin. Doordat ik sommige opwarmingstechnieken – met een lederen bal en kettlebell – niet correct uitvoerde, heb ik mijn rug te hard belast. Momenteel werken we vooral aan mijn techniek en ik kijk ernaar uit net zoals vroeger weer te sparen (boksen zonder door te slagen, nvdr.). Slagen krijgen is minder leuk dan slagen geven, maar ik verleg graag mijn grenzen.” (lacht)

Wat eet je voor meer energie?

“Sinds ik ben gestopt met roken kook ik supergezond. Sowieso start ik mijn dag met een groen sapje. Daarbij gebruik ik altijd citroen en gember als basis. Mijn favoriete mix telt eveneens paksoi, selder, komkommer en appel. Maar ook samen met ananas, komkommer, munt, selder, citroengras, chiazaden en hennepzaad smaakt dat heerlijk, zeker later op de dag. Verder maak ik alternatieven voor calorierijke gerechten, met vlees of vis en altijd boordevol groenten, noten en kruiden. Soms combineer ik mijn gerechten met quinoa en spelt.”

Welke voeding eet je voor en na het sporten?

“Voor het sporten eet ik yoghurt met zelfgemaakte granola van notenmengelingen, pompoenpitten, chiazaad, lijnzaad, esdoornsiroop en gedroogde vruchten zoals gojibessen, veenbessen en moerbei. Heerlijk samen met frambozen en blauwe bessen. Na het sporten voeg ik soms proteïnepoeder van Whey toe aan soep, zodat mijn spieren weer herstellen.”

Wat draag je meestal tijdens het sporten?

“Ik ga graag uit de bol met gekleurde leggings. Vooral bij H&M vind ik heel wat mooie en opvallende motieven, verder shop ik veel bij Nike.”

Welke beautyproducten smeer je graag?

“Voor mijn gezicht zweer ik bij het Australische Aesop. Ik gebruik Parsley Seed voor de reiniging en Camellia Nut als dagcrème. Mijn huid is er blij mee, het ruikt heerlijk en de verpakkingen zijn top. Voor mijn bodylotion en parfum ben ik sinds mijn dertigste trouw aan Chanel n°5. Het is een mysterieuze geur waarvan ik al lang droomde om ze te dragen. Voor mijn gekleurd haar kies ik voor het ecologische en goed voedende gamma van Kevin Murphy.”

Welke zijn je favoriete gezonde adressen?

“Bij De Superette van topchef Kobe Desramaults kom ik graag voor de sfeer en het heerlijke zuurdesembrood. Mijn aankopen doe ik bij Origino of op de markt in Gent op vrijdag of zaterdag, waar ook enkele biomarktkramers staan met groenten van eigen kweek. Met mijn kinderen eet ik vooral noedels bij Lucy Chang. Lekker licht en gezond! Ook Fithap is ongelofelijk gezond en ideaal voor een snelle lunch.”

De granola, sapjes en ook andere gerechten kun je bestellen bij Elisa Kookt, online of in de shop op de Henleykaai 92 in Gent. 

You May Also Like

2 Comments

  1. 1
  2. 2

    Way to go, girl. Ik ruilde 12jaar “horeca topsport” in voor veel tijd. Tijd voor kindjes, sport en vooral gezond leven, en dat bevalt me prima.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *