Vincent Van Reusel, community manager bij Yelp Antwerpen

Natural High en Yelp slaan de handen in elkaar. Iedere maand zetten we een Yelp-review in de kijker die je fit en gelukkig maakt. Vincent Van Reusel, community manager bij Yelp Antwerpen, deelt alvast zijn gezonde levensstijl met je!

Hoe blijf jij in vorm?

Vincent Van Reusel: “Ik dans al sinds mijn dertiende. Hiphop was mijn eerste stijl, daarna schakelde ik via salsa over naar moderne dans en vandaag doe ik aan hedendaagse dans. Voor mij is dans een heel natuurlijke en toch uitdagende manier van bewegen. Je activeert je hele lichaam en spiergroepen, werkt aan je coördinatie en het is zo leuk dat je amper voelt dat je traint. Dansen is voor mij dan ook ontspanning en inspanning tegelijk. Als ik dans, ben ik meer bezig met muziek, schoonheid en creativiteit dan met trainen en toch werkt mijn lichaam superhard.”

Hoe vaak train je?

“Momenteel dans ik om de twee weken bij Carte Blanche in Antwerpen. Ze hebben uiteenlopende dansstijlen, geven veel ruimte aan hun lesgevers en organiseren workshops. Zo leer ik binnen een stijl altijd iets nieuws. Verder doe ik om de twee weken aan yoga, bij Mounira Bazzi van Living Yoga. Hopelijk kan ik er deze zomer meer tijd voor maken!”

Probeer je graag nieuwe dansstijlen uit?

“Zeker! In september start ik bijvoorbeeld met vogueing, een Amerikaanse dansstijl waarin je modeposes uitvoert op het ritme van rappende mc’s. Ik ontdekte het tijdens een workshop op het Strangelove Festival en geloof me, je zweet je kapot!”

Hoe passen je yogalessen in het plaatje?

“Yoga is een interessante aanvulling omdat ik mij meer bewust word van mezelf en mijn lichaam. Ik leer mijn grenzen aanvaarden of verleggen en krijg meer respect voor het lichaam omdat ik voel dat sommige poses allesbehalve vanzelfsprekend zijn. En mentaal doet yoga wonderen. Vooral poses zoals voorwaartse buigingen en de zonnegroet vind ik heerlijk. Het is pijn en plezier tegelijkertijd. En hoe meer flexibel ik ben, hoe meer energie ik heb.”

Dankzij yoga heb je meer respect voor je lichaam. Hoe uit zich dat?

“Vandaag luister ik meer naar mijn lichaam, vooral op vlak van voeding. Als student kon ik puur door de gezelligheid dooreten met vrienden, zonder dat ik echt honger had. Nu waak ik wél over mijn hoeveelheden en koken ik en mijn partner gezond. We kopen vooral streek- en seizoensproducten. Ze zijn verrijkend, lekker, vers en het is goed voor het milieu.”

Waaraan denk je als je het moeilijk hebt bij het aanhouden van een yogapose?

“Mijn yogalerares Mounira laat ons altijd de les opdragen aan iemand waarvan we houden. Aan die personen denken op het moment dat mijn spieren afzien en ik me in de meest gekronkelde posities bevind, helpt echt!”

Welke tips heb je beginners in de keuken?

“Kook afwisselend en fun! Pak het creatief aan, durf experimenteren en vraag anderen om advies. Een echte aanrader is het boek van Hemsley & Hemsley, twee dames die superlekkere vegetarische gerechten op tafel toveren. Twee dagen geleden maakte ik hun pizza met deeg op basis van bloemkool, ongelofelijk.”

Waar koop jij je ingrediënten?

“Ik woon om de hoek van de Vreemdelingenmarkt en Vogelmarkt en hou er in het weekend van om op de markt te kuieren en daar mijn inkopen te doen. Verder zijn er zoveel goede adressen! Voor vlees ga ik graag naar Criée aan het Centraal Station, voor gevogelte is Van de Poel de referentie en voor groenten heb je Perry Fruit in Borgerhout. Deze groentemarkt zit verstopt achter een poort en is dankzij de lage prijzen handig als je grote hoeveelheden nodig hebt. Verder ga ik veel naar Het Natuurhuis, met biologische en ethische producten. Mijn advies? Ga zelf eens op ontdekkingstocht in je buurt en spreek met de handelaars. Welke zijn de specialiteiten of aanraders dit seizoen? Zo verras je jezelf en dat maakt gezond eten echt leuk!”

Welke lokale adressen bezoek je nog graag?

“Onlangs at ik in La Potote, een schattige bistro aan het Centraal Station in Antwerpen met een heel gedreven kokkin, Brigitte Darmoise. Ze werkt met producten uit Antwerpse serres en dat proef je. Zelf bestelde ik een wrap tandoori, maar je hebt er evengoed quiches en meer zoete taarten. En onthoud ook deze: Soekmekaar in de Atheneumbuurt opende net en gaat boomen! Hun kaart is een bloemlezing aan gezonde gerechten. Humus van rode biet met artisanale brioche, lamsgehaktballetjes in tahinsaus met limoenzeste, tapende van polenta met gorgonzola, geroosterde zoete aardappel met vijgen, knapperige broccoli-salade met granaatappelpitjes en rozijnen en geroosterde zoete aardappel met vijgen en zachte geitenkaas … heerlijk.”

Welke zijn je favoriete beautyproducten na het sporten?

“Als dagcrème gebruik Belle d’Amour van ik CÎME, een Belgisch merk met producten uit de Himalaya. De crème smeert zalig in en hydrateert goed, ideaal voor mijn droge huid. Bovendien is het merk bijzonder ethisch. Zo gaat voor elk verkocht product een deel van de winst naar het Nepalese ‘Little Doctors’-project waarbij jongeren in de afgelegen Humla-regio leren over persoonlijke hygiëne, gezondheid en voeding. Zo sensibiliseren zij op hun beurt vrienden en familie.”

Ontdek alle favoriete adresjes van Vincent op Yelp.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *