De groove van Misty Tripoli

Misty Tripoli was jarenlang manager van een befaamde fitnessclub in Los Angeles, had meer dan 500 fitnessinstructeurs onder haar vleugels en bedacht fitnessprogramma’s. De Californische sportiva was Global Elite Athlete bij Nike, werkte samen met Reebok, Skechers, Equinox en zoveel andere merken en was bijna verslaafd aan training.

(c) Misty Tripoli

“Ik was heel goed in wat ik deed, maar miste voldoening”, vertelt Misty me als ik haar ontmoet in Brussel. “Sterker, ik haatte mijn lichaam en mezelf. Rond mijn dertigste begon ik mezelf af te vragen waarom. Waarom kan ik niet van mijn lichaam en mezelf houden? Wat is er mis met mij?”

Vrij in je lichaam

“Doordat ik begon met meditatie, stond ik op een dag oog in oog met de illusie die ik mezelf had voorgehouden”, vervolgt de Amerikaanse. “Plotseling was alles duidelijk, bam, it hit me. Ik stelde mezelf, mijn leven en mijn doelen in vraag en zocht naar wie ik echt was. Ik bedacht dat ik altijd al van dansen heb gehouden, maar liet mezelf nooit toe te dansen, uit angst voor gezichtsverlies. Tot ik in mijn studio gewoon muziek opzette en mijn lichaam liet bewegen hoe het wilde bewegen. Het was een openbaring, want ik voelde me zo vrij en creatief, onoverwinnelijk zelfs!”

Misty begon de vrije bewegingen, helemaal anders dan de follow-the-leadergroepslessen in de fitness, meer en meer toe te passen in haar lessen. Een schot in de roos. Twee weken later stond de Groove Method op punt. Dankzij Groove leert Misty je basisbewegingen aan op een breed scala aan muziek, die je vrij uitvoert, zonder oordeel en in een veilige omgeving. Haar doel? Authentieke zelfexpressie, connectie met jezelf én interactie met je omgeving. Op lichamelijk vlak krijg je meer mobiliteit en een brein dat goed reageert op impulsen, samen met natuurlijk de voordelen van het dansen zelf.

Zijn wie je bent dankzij dans

De Amerikaanse, die intussen in Zuid-Amerika woont, gelooft dat mensen gemaakt zijn om te dansen. “Kijk maar naar kinderen, ze dansen spontaan als je muziek opzet zonder dat ze het ooit leerden. Door het ego, cultuur en maatschappij krijgen we echter schrik om te dansen. Jammer, want via dans leer je jezelf echt kennen, het is zelfexpressie.” De basisregels van haar Groove Method zijn eenvoudig. “Kijk nooit in de spiegel! Niemand geeft erom hoe je eruit ziet als je danst en als ze dat doen is dat hun probleem”, aldus Misty. “Je kunt ook niets fout doen, jouw manier is de goede manier. Als je het anders doet dan iedereen in de ruimte, doe je het goed, maar je moet wel zelf uitzoeken hoe.” En de laatste? “Je begrijpt amper wat dit allemaal met je doet tenzij je het toepast.”

(c) Misty Tripoli

Vandaag beschouwt Misty zichzelf als een strijder voor de waarheid. Het klinkt een tikje zweverig, maar ze geeft wel een antwoord op de vragen waar veel vrouwen (en mannen!) mee worstelen. Denk aan: waarom doe ik wat ik doe? Wie ben ik? Wat doe ik graag? Waarom voel ik me slecht? En noem maar op. Haar übertip? “Luister naar jezelf. Niemand weet beter dan jij wat je nodig hebt om gezond, gelukkig en lief voor jezelf te zijn. Eens je over de angst stapt van wat anderen denken, wordt het leven zoveel meer betekenisvol, authentiek en eenvoudig. Kijk naar binnen en filter wat jouw lichaam binnenkomt via je zintuigen. Ga kritisch om met alles wat je ziet en hoort en bouw grenzen op voor die dingen die jou je slecht doen voelen over jezelf.”

(c) Misty Tripoli

Misty Tripoli organiseert onder andere een retreat naar Ibiza in september 2017. Check haar website voor alle info en events of volg haar op Instagram.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *