bodyART in India

Na vier dagen in het resort voel ik de magische combinatie van Ayurveda en bodyART. Mijn ochtendyoga, doktersbezoeken en Ayurvedische behandelingen sluiten naadloos aan bij de bodyART-sessies van Global Master Trainer Ulli Mangold.

Wat is bodyART nu precies? “bodyART is een functionele training van de Duitse Robert Steinbacher”, zegt Ulli Mangold. “De training focust op de biomechanica van het lichaam. We corrigeren slechte bewegingspatronen, zodat jij je lichaam juist gebruikt. We zijn geen helers, maar werken aan de structuur van het lichaam en meer lichaamsbewustzijn. De juiste beweging vloeit daar na een poos vanzelf uit.” Verder werkt bodyART rond de connectie tussen lichaam en geest. “Na elke sessie voel jij je meer in balans”, vervolgt Ulli. Naast je biomechanica, werk je met bodyART dus ook aan je mentale welzijn en meer balans.”

Elke les bodyART is gelinkt aan de vijf elementen van de Chinese Traditionele Geneeskunde (aarde, hout, vuur, metaal en water). Alle elementen bieden een aparte uitdaging, van een interne focus en trainen rond tegenstellingen tot uithouding, stretching en relaxatie. Naast de therapeutische bewegingen en krachtoefeningen, vind je een stukje yoga terug in bodyART. “Je doet inderdaad wat asana’s in elke workout, hoewel we ze heel toegankelijk maken. Tegelijk is bodyART geen yoga, we hebben intensieve cardio, werken met inspirerende muziek en hanteren een niet-spirituele aanpak.”

Intensief trainen met Ulli is een pure luxe voor het lichaam. Al na 4 dagen ga ik al veel dieper in poses waarbij mijn lichaam anders tegen strubbelt. Ik win enkele centimeters bij child pose en ga ook dieper door de heupen. De credits gaan naar Ulli, maar ook naar de medicatie en de massages! Na elke losmakende massage baden mijn knie en aanhechting van mijn dijspier in een bandage met een spicy mix (goed voor mijn pijnlijke knie) én ik krijg verlichtende spiercrème mee. Het veggie food is mijn fuel, de dokters volgen mij nauwgezet op.

De ochtendsessies bodyART zijn best pittig, ’s avonds doen we het rustiger aan en focussen we meer op stretching en het losmaken van de membranen (fascia) rond de spieren. Afsluiten doen we met een relaxatie. En geloof me, tijdens het regenseizoen is zo’n geleide time-out een heus avontuur. Ik sluit mijn ogen, droom van donkere bossen en laat mee meeslapen naar vorige levens. Hersenspinsel of echte herinnering? Al na vier dagen denkt mijn brein even vrij als mijn lichaam beweegt.

De topcombinatie van bodyART en Ayurveda zelf van kop tot teen ervaren? Ook dit jaar organiseert Ulli Mangold in samenwerking met het travel experience reisbureau Ayurooms het AYU-retreat.

Locatie: Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village (Kerala, Zuid-India)

Wanneer: van 20 mei tot en met 3 juni 2018 (je blijft 3 tot 14 nachten, op maat van je budget)

Programma met dagelijks: 2 sessies (van 60 – 90 minuten) bodyART met Ulli Mangold, 2 uur massage, 3 veggie maaltijden, doktersbezoek, 30 minuten meditatie en 75 minuten yoga door Indiase leraar.

Extra: boottrip en kookles

Prijzen: 180 euro per dag (Bronze Room) en 225 euro per dag (Gold Room), incl. rit van en naar de luchthaven, excl. vliegtuigreis. Voor een tweepersoonskamer 270 euro per dag (Bronze Room) en 350 euro per dag (Gold Room)

Interesse of vragen? Stuur een mail naar sofie@ayurooms.com of bel 0496 612 866.

De testimonials bekijken van de eerste editie van de AYU Retreat met Ulli Mangold in het Soma Manaltheeram Ayurveda Beach Village? Klik hier!

Meer weten over Ayurveda en bodyART? Alykhan Alidina van Ayurooms en Ulli Mangold leggen je alles uit!

Check ook de yoga-interviews met de Indiase leraars en ontdek hun kijk op yoga.

Het Ayurvedische reisadviesbureau Ayurooms biedt een antwoord op alle uitdagingen die je hebt met het boeken van een verblijf in een Ayurveda- of yogaresort in India. Bezielers Anusha Sachdeva en Alykhan Alidina kennen de Indiase op hun duim en stemmen ze af op je noden, doelen en wensen.

Interesse in een Ayurvedische reis op maat? Contacteer Sofie De Niet via het contactfomulier op Natural High Magazine.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *