Nike x Maria Sharapova

Morgen start de Australian Open in Melbourne. Naar aanleiding van het eerste grote tennistornooi van het jaar, vraagt Nike de Russische Maria Sharapova uit over winnen, verliezen, druk en balans.

Nike Maria Sharapova

Over balans

“Een goede balans vinden tussen familie, vrienden en tennis is heel belangrijk. Maar tot nu toe heb ik geen flauw idee hoe die balans eruit ziet. En eerlijk gezegd denk ik dat ik daar geen nood aan heb. Als je alles door en door kent, wordt het al gauw vrij saai.”

Over winnen

“Ik weet niet of je goed kunt inschatten wat er bij winnen komt kijken, zeker niet als je al op heel vroege leeftijd zo’n succes hebt. Er waren plotseling zoveel gekke dingen, kansen en uitnodigingen. Ik ben dan ook heel blij dat mijn ouders me met beide voeten op de grond hielden.”

Over druk

“Als je een tornooi zoals Wimbledon wint, geloof je dat je de beste bent en dat je vanaf dan elke match moet winnen. Die verwachtingen wegen mentaal heel zwaar door. Toch leerde ik ermee omgaan. Door een stap terug te zetten, tevreden te zijn met mijn inzet en te focussen op het heden.”

Over verliezen

“Ik kan heel hard tobben over waarom ik niet goed gepresteerd heb. Maar het is belangrijk om op een goede manier kritisch te zijn. Dat betekent je fouten toegeven, realistisch zijn over wat niet goed is verlopen en positief blijven.”

Nike Maria Sharapova

Nike Maria Sharapova

Bekijk het Nike-filmpje met Maria Sharapova via deze link.

Haar tenniscollectie voor Nike shoppen doe je hier, de Nike Legendary Lava-fitnesslegging met verhoogde tailleband hier.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *