Getest: voetreflexologie bij Aspria Louise in Brussel

Met voetreflexologie verhelp je pijn en klachten en detecteer je grotere problemen. Natural High Magazine legt de voeten bloot voor een test in het instituut van Aspria Louise in Brussel.

aspria_09

“Wist je dat er ongeveer 7.000 zenuwuiteinden samenkomen in je voet?”, vraagt therapeute Alexandra Meulemans me wanneer ik plaatsneem voor een sessie voetreflexologie. “Als ik op deze reflexpunten in je voeten inwerk, ontketent dit een soort van elektrische schok in het orgaan dat met dit punt in contact staat. Is er wat mis met dat orgaan, dan kan ik het meteen stimuleren tot een normaal gedrag.”

Vooraleer Alexandra mijn voeten inzet als de controlekamer van mijn lichaam, krijg ik een ontspannende voetmassage met essentiële olie. “Meestal gebruik ik ravintsara omdat deze olie je immuniteit versterkt, je spieren ontspant en je centrale zenuwstelsel ondersteunt.” Mooi meegenomen!

Na een kwartier is het tijd voor het echte werk. Alles start met het wakker schudden van de hypofyse via een reflexpunt in mijn grote tenen. “Deze kleine klier in je hersenen is eigenlijk de dirigent van je brein. Als ik geen verbinding maak met je hypofyse, dan zal de sessie minder goed werken. De hypofyse regelt je hormonale systeem en geeft zo informatie door aan de betrokken organen en omgekeerd.”

“Ook tijdens de sessie koppel ik regelmatig terug naar deze klier, zeker wanneer je aangeeft dat iets pijn doet”, vervolgt Alexandra. “Doordat pijn wijst op een disfunctie van een orgaan, is het belangrijk dat je me dit vertelt.” Begrepen!

Meer dan organen

In de volgende etappe tast Alexandra netjes al mijn organen af. “De organen links in je lichaam hebben reflexpunten in je linkervoet, de organen rechts in je lichaam in je rechtervoet. Van de organen die zich centraal in je lichaam bevinden, zoals de nieren, longen, ogen en de wervelkolom, heb je in beide voeten reflexpunten.”

Reflexologie is meer dan het aftasten van je organen. De therapie werkt in op alle systemen in je lichaam. “Meestal start ik met het zenuwstelsel”, aldus Alexandra. “Hoe meer de persoon zich ontspant, hoe groter de impact van de sessie. Maar reflexologie werkt evengoed in op je ademhaling, bloedsomloop, voortplanting, skelet, spieren, vertering en noem maar op. En via de lymfeklieren en hypofyse boost ik je immuniteit.”

Zelfs mijn emoties hebben er baat bij. “Ziekten en emoties gaan hand in hand omdat elk orgaan verbonden is met een emotie”, aldus Alexandra. “Zo staan de nieren voor angst, je longen voor droefheid en je lever voor woede of angst om iets te missen. Afhankelijk van onze emoties, hebben we dus allemaal een orgaan dat zwakker is dan het andere. Wanneer je ziek wordt is je zwakste orgaan het doelwit. Reflexologie brengt alles weer in evenwicht. Bovendien zal ook de betrokken emotie afzwakken na een sessie reflexologie.”

Voeten scannen

Mijn linkervoet komt eerst aan de beurt, want die staat het meest open voor de sessie. Wat blijkt? Mijn pancreas is lichtjes overwerkt en ik schreeuw het helemaal uit wanneer Alexandra mijn duidelijk opgespannen bovenrug behandelt via mijn voetholte. Auw!

Omdat ik tijdens de sessie royaal gezegd ben met een verkoudheid, doet Alexandra extra olie op de bovenkanten van mijn tenen, die verbonden zijn met de sinussen. “In je reflexpunten voel ik kleine kristallen”, aldus Alexandra. “Als ik ze masseer en het reflexpunt van je nieren aanpak, lossen ze op en kan je orgaan herstellen of weer een evenwicht vinden.” Of dit allemaal écht helpt is nog een mysterie, maar het doet wel ontzettend deugd.

Mijn rechtervoet wijst evengoed op geblokkeerde sinussen, maar wat minder. Verder spot Alexandra mijn pijnlijke elleboog, een kruising tussen een tennis- en muiselleboog op het veld en op kantoor. En ja, ook mijn rug krijgt via deze voet een heerlijke massage.

Nadat Alexandra elke millimeter van mijn voeten kneedde, masseerde en aandrukte, raakt ze mijn kleine tenen zachtjes aan. Een hemelse relaxatie is het instant gevolg. “Via deze reflexpunten breng ik je lichaam weer in evenwicht”, aldus Alexandra. Daarna schudt ze met mijn voeten en is het tijd om recht te staan.

Geen diagnose, wel effect

De verrassing is groot wanneer ik na wat op het eerste zicht een voetmassage deluxe lijkt, meteen mooi en met een losse rug van de behandelingstafel kom. Vaarwel nek- en schouderpijn, hallo kaarsrechte houding. Alsof mijn rug plotseling wel in de juiste plooi valt en Alexandra mijn ruggengraat opnieuw programmeerde. Faut le faire, zonder directe aanraking! Ik kan alleen maar hopen dat het effect op mijn organen en immuniteit even spectaculair is.

“Als je ervoor openstaat, bereik je veel met reflexologie”, besluit Alexandra. “Zo behandelde ik eens een bokser met pijnlijke lendenwervels. Hoewel er meestal verscheidene sessies nodig zijn om een probleem echt aan te pakken, was hij al na een sessie van de grootste pijn af en verhoogde zijn mobiliteit.”

Even belangrijk is dat de reflexologen geen diagnostische uitspraken doen. “We voelen enkel waar er problemen zijn en geven je dit mee. Aan jou om er wat mee te doen, via de klassieke of Oosterse geneeskunde. Meestal raden we bijkomende sessies aan tot de problemen verdwijnen. Houden ze aan, dan verwijzen we door naar een behandelende arts.”

Welke resultaten ik nog mag verwachten van één sessie? “De meeste mensen ervaren een gevoel van ontspanning, anderen voelen zich gedurende twee dagen heel slecht door het vrijkomen van veel afvalstoffen. Gelukkig komt dat laatste zelden voor. Het gros van mijn patiënten voelt zich vrij, licht en in evenwicht. Bovendien slapen ze supergoed. Dat is mooi meegenomen, want zo kan je lichaam nog meer herstellen.” Over een totaalaanpak gesproken.

3 voordelen van reflexologie

  • Reflexologie detecteert problemen en pakt een deel meteen aan. Gaan de pijn en kwalen weg na je sessie, dan geneest je lichaam. Houden je klachten aan, dan raad je therapeut meer sessies aan en verwijst hij of zij ook door naar een behandelende arts.
  • Reflexologie werkt in op je lichaam én brein. Het behandelt de oorzaken van je kwalen, zelfs al is deze ongekend, en staat voor een totaalaanpak. Doordat het inspeelt op alle organen en systemen, verhogen de kansen dat je lichaam heelt.
  • Reflexologie helpt je sneller herstellen van bijvoorbeeld een operatie. Ook voor mensen met aanhoudende pijn, zoals fibromyalgie-patiënten, werkt het verlichtend.

Alexandra Meulemans Créative Plénitude

Je kunt de sessie boeken bij Aspria Louise in Brussel. Een sessie duurt 60 minuten en kost 85 euro voor leden van Aspria, 98 euro voor niet-leden. 

Aspria Louise

Zin in een echte massage met een effect op je lichaam en emoties? Dan is kinesiologie iets voor jou. Deze massage werkt in op neurolymfatische reflexpunten in het hele lichaam en acupunctuurpunten. Het belooft meer energie, sterkere spieren en een beter fysiologisch evenwicht. Sessies duren 60 of 90 minuten en kosten respectievelijk 100 en 140 euro voor leden en 115 en 161 euro voor niet-leden. 

Meer informatie vind je op www.aspria.com

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *