Vie Active: glamour in strakke verpakking

Het Australische merk Vie Active verrast al een goed jaar veeleisende sportievelingen met functionele kledij en glamoureuze prints. Tijdens mijn bezoek in de pop-up shop in Bondi, een hippe strandenclave in Sydney, kwam ik op wolkjes uit het pashokje. Coole prints en een superstrak gevoel in een klap, het kan!

www.vieactivewear.com

Een beetje geschiedenis. Alles begon in 2012, wanneer personal trainer Noa Ries voor de zoveelste keer in een lycra legging trainde en plotseling overvallen werd door een aha-erlebnis. Voorwerp van de ingeving: haar verlangen naar sportkledij dat je toelaat om intensieve trainingen te rijgen aan een modieus en luxueus gevoel. Achttien maanden later was Vie Active een feit.

Maar terug naar dat strakke gevoel aan de benen, daar in dat pashokje in Sydney. Dat danken de leggings – en bij uitbreiding alle looks van het merk – aan een unieke combinatie van spandex en polyester, waardoor je dijen en billen een heuse lift krijgen en eens zo afgetraind en slank aanvoelen.

Minstens even belangrijk: de technologie achter dit materiaal helpt je lichaam en spieren ook een handje. Eigenschappen als ‘sneldrogend’, ‘vederlicht’ en ‘superademend’ staan op de checklist van mening sportmerk, maar een positieve invloed op je bloedsomloop, aanvoer van zuurstof voor je spieren en wegwerken van melkzuur zijn nieuw voor mij.

Voor sommige items werkt Vie Active bovendien met merinowol – Aussie, weet je wel – een hoogst onderschatte stof voor activewear, zeker omdat het je zweet absorbeert en temperatuur controleert. Tot zover de theorie. Hoog tijd voor een gesprek met co-oprichter Noa Ries.

Noa Ries Vie Active

Welke waren je inspiraties voor de nieuwste collectie, Midnight Garden?

Noa Ries: “Ik ben al sinds kind gefascineerd door de schoonheid van een orchidee en herinner me hoe mijn grootmoeder en moeder deze bloemen verzorgden. Vandaar ook de florale print in Midnight Garden. Verder gaat de print terug naar mijn liefde voor de natuur. Ik ben werkelijk dol op buiten bewegen, wandelen, trainen of zelfs picknicken. Een actief leven betekent voor mij buiten leven. Natuurlijk haal ik mijn inspiratie eveneens van de catwalk en wat mijn team en ik persoonlijk willen dragen. Activewear mag modieus zijn en het gevoel van jezelf opkleden oproepen. Onze modeprints, moderne designdetails en exclusieve stukken maken deze visie waar.”

Hoe ziet je programma eruit?

“Ik beweeg dagelijks, zelfs als is het maar om even met mijn kinderen te gaan wandelen! Sporten geeft me energie en tijd om na te denken. Het is mijn sleutel tot ontspanning, zelfs wanneer ik aan een hoge intensiteit train. In een ideale week loop ik 3 tot 4 ochtenden op het strand in zacht zand, doe ik 2 HITT-sessies (high-intensity interval training, nvdr.) bij Agoga in Bondi – leaner is mijn favoriet – en sluit ik af met 2 Barre Body-lessen, perfect voor een strak en stevig gevoel.”

Welk advies geef je voor een gezond leven?

Beweeg elke dag, op welke manier dan ook. Stretch, loop of doe een groepsles. Probeer dagelijks een groene smoothie te drinken. Ik doe dat bij het ontbijt en dat geeft me tonnen energie. Leg jezelf in de watten met rauwe en gezonde desserts, want zo combineer je lekkers met gezondheidsvoordelen. Maak een krachtige playlist voor elke training, dan heb je elke ochtend een reden om uit je bed te springen. En als laatste: voeg pre- en probiotica toe aan je voedingspatroon.”

Graag een greep uit je favoriete gezonde adressen in Sydney.

“Eerst en vooral About Life, gezonde voeding en drankjes onder een dak. Hemels, net zoals Agoga, een gym met een fantastische functionele training. Daarnaast Porch and Parlour voor hun Green Pea Pancakes en The Facial Room als je huid wat glans kan gebruiken. Cali Press is mijn favoriete sapjesbar in Sydney.”

Vie Active

Vie Active

Vie Active

Vie Active

 

Meer informatie over Noa en haar levensstijl vind je hier, shoppen doe je op www.vieactivewear.com 

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *