Nunu Activewear, Belgische powerdressing

Noenoe Roevens (42) pendelt tussen Antwerpen, Los Angeles en New York. Met haar yoga- en gymlijn Nunu Activewear tilt ze powerdressing naar een heel ander niveau. Natural High Magazine polst naar haar ambities.

Nunu Activewear

Je werkte tot voor kort in een notariaat en lanceert vandaag je eigen activewearlijn. Vanwaar de stap?

Noenoe Roevens: “Ik doe al meer dan 10 jaar aan yoga. Ashtanga, Hatha, Vinyasa, Bikram of Forrest Yoga, eigenlijk combineer ik verscheidene vormen. Vorig jaar heb ik mijn leraar ontmoet, Benjamin Sears van Lux Yoga uit New York. Hij organiseert onder meer retreats in het Zuiden van Frankrijk. Tijdens een van zijn lessen bedacht ik dat vrouwen vanaf 30 jaar wel iets leuks willen dragen tijdens de yoga. Maar dan geen oranje broek met regenboogmotieven en evenmin een broek waarin je buik of achterwerk opvallen als je een neerwaartse hond doet. Ik wist precies wat ik wilde en ging in december op zoek naar kwalitatieve stoffen en een persoon die zich kon ontfermen over de concrete uitvoering van mijn tekeningen. Uiteindelijk vond ik een Italiaanse stoffenfabriek en mijn productieassistente heeft lang voor Raf Simons gewerkt.”

Hoe maakt jouw sportlijn het verschil?

“Mijn collectie is heel vrouwelijk, classy en elegant, met een funky en edgy toets. Gezien ik zelf veel zwart draag is dat de hoofdkleur van de lijn, samen met chique details zoals zwarte of witte strepen. Maar ik heb ook een top en broek met diagonale strepen in funky roze. Verder zit er een rockkantje aan en werk ik graag met mesh (doorkijkstof, nvdr.). Sommige mensen zeggen dat mijn collectie een hoog Chanel-gehalte heeft. Een mooi compliment.”

Nunu Activewear

Draag jij je collectie ook naast de yogamat?

“Zeker, dat is de bedoeling. In Los Angeles gaan alle tieners met een legging van Lululemon naar school en ook oudere vrouwen integreren sportieve items naadloos in hun garderobe. Logisch, want een sportlegging zit goed en je kunt er rechtstreeks van de yogales mee naar het werk of een afspraak. Zelf combineer ik mijn leggings met een blazer en pumps voor een chique look of met combat boots en een zwarte trui. Mooi meegenomen als zakenvrouw, want zo verlies je geen tijd. Topjes met blote schouders of mesh ogen dan weer erg fashion voor op een feestje.”

Graag meer over de stoffen.

“De stoffen komen uit Italië en mijn hoofdstof is een 100% gerecycleerde polyamide. Er zit lycra in voor een perfecte fit en versteviging. Naast dry-fit heb je ook compressietechnologie zodat je bloedsomloop verbetert en je spieren minder snel verzuren. De band aan de buik is hoog en de is stof iets lichter dan concurrenten zoals Lululemon of Michi.”

Nunu Activewear

Je bent vaak in Los Angeles en New York. Hoe ervaar je de sportieve levensstijl daar?

“Goh, in de week is het geen uitzondering om de wekker om 5 uur te zetten om voor het werk naar de yoga te gaan. Ze hebben ook heel toffe groepslessen. Zo doe ik aerial yoga, net zoals een barre workout, een groepsles met ballet als inspiratie. Ook core power yoga is een van mijn nieuwe vondsten. Daarbij doe je yoga met gewichten in een hete kamer op super luide muziek. Heerlijk! Ik houd wel van zo’n uitdagingen.”

Welke zijn je inspiraties?

“De mensen rond mij. Zo dragen sommige ontwerpen de naam van personen die ik ken. De Fit Queen, een ontwerp met een grafisch patroon in blinkend zwart, ivoor en roze is bijvoorbeeld genoemd naar Irene Fit Queen. Dat is eigenlijk Irene Pappas, een vriendin van mij en een van de meeste gekende yogi’s ter wereld.”

Nunu Activewear

Waar train je in België?

“In Antwerpen train ik bij Duo Fitt, een zeer professionele zaak gerund door Johan De Coninck en Ellen Jacobs aan het MAS. Ze geven personal training en weten als kinesisten precies weten hoe ze een lichaam moeten trainen zonder blessures te veroorzaken. Zo weet ik zeker dat ik veilig train. Doordat ze voor mij een boks- of crossfit workout op maat samenstellen, heb ik toch een uitdaging en kan ik goed zweten. Als tegenhanger doe ik hier aan yoga, Bikram Hot Yoga Antwerp, bij Anna Vranova. Dit kalmeert me en onderhoudt mijn lichaam. Soms ben ik behoorlijk hectisch, maar eens ik op mijn yogamat zit is het rustig in mijn hoofd.”

Adressenboekje van Noenoe

Yoga

Food

  • Maona Corner, Schoonbekeplein 23, 2000 Antwerpen
  • Cecconi’s, 8764 Melrose Ave, West Hollywood, CA 90069
  • Spago, 176 N Canon Dr, Beverly Hills, CA 90210
  • Nobu Malibu, 22706 Pacific Coast HWY, Malibu, CA 90265
  • Taverna Tony, 23410 Civic Center Way, Malibu, CA 90265
  • Morimoto, Chelsea Market, 88 10th Avenue, NY 10011

Noenoe Roevens (c) Nunu Activewear

Nunu Activewear is onder andere verkrijgbaar bij Graanmarkt 13 (Antwerpen), 2Soeurs (Brasschaat), Lingerie Bo (Brasschaat), Coco Fesse (’s-Gravenwezel), Wellens Women (Herentals) en vanaf eind september ook online. De prijzen van de leggings starten vanaf 130 euro, voor de topje betaal je vanaf 78 euro. Meer informatie vind je op www.nunuactivewear.com  of op de Facebookpagina.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *