Getest: Loop 2 van Polar

Draagbare technologie is dé fitnesstrend voor 2016. Natural High Magazine test de nieuwste activity tracker van Polar, de Loop 2.

ACTIVE_Loop2_2_Expires_Jun_2018

Een poederwitte look en 85 led-lampjes, dat is de futuristische look van de nieuwe Polar Loop 2. Anders dan het sporthorloge met hartslagmeter dat nu al twee jaar – in tegenstelling tot mezelf – met geen enkele training in contact kwam, ben ik dankzij het strakke en pure design wel gemotiveerd om dit waterdicht stukje technologie te omarmen.

loop2_WHI_PNK_BLK_hires (1)

Wat is het? De Loop 2 meet mijn dagelijkse portie beweging, trainingssessies en slaappatroon. Bovendien geeft de activity tracker een trilsignaal om me te waarschuwen wanneer het tijd is om te bewegen als ik langer dan 55 minuten stilzit. Dat dit signaal ondanks mijn zittend beroep uitblijft, is uitstekend nieuws. En ja, de impact van beweging tijdens mijn bureauwerk is verwaarloosbaar. De 3D-beweegsensor weet immers wanneer ik lig, zit en sta. Een plaspauze, thee drinken en andere tussenstops maken allemaal dat ik minder stilzit dan ik denk.

Hoe werkt het? Via een online registratie vul ik parameters in, zoals mijn leeftijd, gewicht, lengte, aantal trainingen en activiteitsniveau. Omdat ik een zittend beroep heb geef ik niveau 1 aan, mijn trainingssessies behoren dan weer tot de categorie ‘zwaar’. Het bijbehorende programma dat je downloadt maakt contact met je tracker. De webservice geeft dan een mooi overzicht van je aantal stappen, verbrande kcal en activiteitsniveau. Als je de tracker koppelt met een hartslagmeter, krijg je ook een trainingsdagboek. Op de tracker lees je naast de tijd je calorieën, stappen en activiteitsniveau af.

De test:

 • De moderne look van de activity tracker heeft een direct effect op mijn omgeving. Voortaan ga ik door het leven met kreten zoals ‘wauw, mooi, wat is dat?’ en ‘je komt recht uit de toekomst’. Daar ben ik het volledig mee eens.
 • Het klinkt vreemd, maar ondanks mijn zwaar trainingsprogramma zijn de wagen en de lift mijn guilty pleasures. Dankzij de activity tracker ben ik meer gemotiveerd om de trap te nemen en vind ik het minder erg als ik geen parkeerplaats voor de deur vind.
 • Ik ben super verbaasd dat de tracker weet wanneer ik wandel en wanneer ik me met de auto verplaats. Dat komt door de 3D-beweegsensor, een onderdeel dat kan detecteren of je loopt, stapt of stilstaat.
 • 10.000 stappen per dag is de norm voor een gezond en actief leven. Hoewel ik veel sport, kom ik op rustige dagen door mijn beroep soms niet aan dat doel. De opluchting was dan ook groot wanneer ik na mijn tennispartij voor het eerst mijn doel bereik. Yes!
 • Voor cardio zoals spinning en Body Attack koppel ik de activity tracker aan mijn PH7-hartslagsensor. Ze maken eenvoudig contact via Bluetooth. De sessies en aantal verbrandde calorieën verschijnen netjes in mijn online overzicht (en optioneel mobiele app).
 • Op restaurant ontdek ik dat de tracker weet hoeveel ik verbrand, maar niet hoeveel calorieën ik opneem. ‘Shht’, knipoog ik naar de ober wanneer ik mijn Dame Blanche bestel.
 • Groot is de verrassing als ik ’s morgens al 500 kcal verbrand heb. Dat komt door je rustmetabolisme of energieverbruik in rust. Dit is wat je lichaam verbrandt in stilstaande toestand voor het in stand houden van je ademhaling en co.
 • Slapen en sporten met de tracker is geen probleem, dit is een echt lichtgewicht en zit nooit in de weg.

De voordelen:

 • De drempel om een hartslagmeter te dragen verlaagt. Na een poos wil je echt dat je meest intensieve trainingssessies ook in het overzicht verschijnen.
 • De tracker is elegant en past even goed bij een kleedje als bij een sportoutfit.
 • Je krijgt een haarfijn beeld van je activiteit en merkt dat wat jij denkt (‘vandaag heb ik veel gewandeld’ of net omgekeerd) in de realiteit soms anders zit. Daardoor ben je extra gemotiveerd om meer te bewegen.
 • Een vrouw heeft per dag gemiddeld 2.000 kcal nodig. Als ik train, blijk ik soms tot 3.000 kcal te halen. Handig om weten voor mijn voedingsplan.
 • Doordat de app aangeeft wat je nog moet doen om je doel te bereiken en op welk niveau (wandelen, joggen, rechtstaan), maakt het calorieën concreet.
 • Je kunt de activity tracker koppelen met je smartphone en krijgt dan een trilsignaal bij inkomende oproepen en kalenderreminders. Noot: bij mijn iPhone 5S sputtert de Bluetoothverbinding soms tegen. Bovendien neemt het batterijverbruik van mijn iPhone door deze technologie (nog meer) Olympische allures aan en dus laat ik deze optie links liggen.
 • Geen gedoe tijdens het douchen of zweten, want deze tracker is waterdicht.
 • De tracker is compatibel met applicaties zoals Apple Health en Google Fit.

Enkele nadelen:

 • Je basaal metabolisme (en verbrandde kcal tijdens trainingen) worden berekend op basis van standaarden en je persoonlijke informatie, maar niet volgens je verhouding spieren en vet. Hoe meer spieren, hoe meer je verbrandt, maar daarmee houdt de tracker geen rekening. Bij het trainen brengt de tracker dankzij de hartslagmeter wel de intensiteit in rekening.
 • Bij intensieve lessen zoals dansen springt de tracker soms los door de shock, maar de tracker echt verliezen doe ik nooit.

Resultaat? “Goedgekeurd! De look, eenvoudige bediening en verscheidene toepassingen maken dat ik mijn tracker geen dag meer kan missen.”

Polar Loop 2

De Polar Loop 2 kost 119,95 euro, exclusief hartslagmeter. Meer info vind je hier.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *