Memorial Van Damme trend #3

Trend #3: De looppiste als catwalk (en omgekeerd)

Mijn psychedelische legging van Mauro Grifoni en de dagelijkse draagbaarheid van een neonblauwe trui van het New Yorkse sportmerk Alala bewijzen het: de loopband en catwalk zijn bijna perfect inwisselbaar.

Ook atletes lopen de modedesigners achterna, met in de polepositie de Amerikaanse Maggie Vessey. Dit atletisch mode-icoon ontwerpt sinds dit jaar haar eigen outfits, in samenwerking met designer Merlin Castell uit Los Angeles. Tot haar meest memorabele looks behoort haar navajo-superkostuum, op de Memorial kiest ze voor een zwart, nu ja, badpak met open rug en gekruist decolleté.

Omgekeerd showen topmodellen de nieuwste sportcollecties. In volle actie dan nog wel. De meest recente revelatie van het langbenige sportleger is de ‘I will what I want’-film van het Braziliaanse topmodel Gisele Bündchen voor Under Armour. Met als inspiratie haar zwak voor boxen, demonstreert het topmodel flink wat beenwerk in de video. Een van de geprojecteerde quotes luidt: ‘is modelling now a sport’.

“Ik ben erg blij dat ik deel uitmaak van deze campagne”, aldus Gisele. “Dit ongelofelijk inspirerend initiatief is een krachtige reminder van alle fantastische dingen die vrouwen kunnen, ondanks de druk waarmee we soms kampen of kritiek die we krijgen. Dat ik voldoende sterk ben om negatieve gedachten uit mijn leven te bannen en gefocust blijf op wat ik wil, geeft me vertrouwen en wilskracht om mijn doelen te bereiken.”

I will what I want - Under Armour

I will what I want - Under Armour

I will what I want - Under Armour

I will what I want - Under Armour

Meer info? gisele.underarmour.com

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *