Fitnessgeheimen van personal trainer Roy Vermeulen

Roy Vermeulen werkt sinds oktober als personal trainer. Bij Health City Antwerpen Zuidpool traint hij onder andere stylist Jani Kazaltzis. Natural High Magazine strikt hem tussen lunges en squats voor een gesprek over power en passie.

Roy Vermeulen (c) Marco Mertens

Hoe ziet je eigen wekelijkse routine eruit?

Roy Vermeulen: “Ik geef zo’n 40 uur les per week. Omdat ik het belangrijk vind dat je als personal trainer een ‘walk the talk’ doet, probeer ik dagelijks een uur tot anderhalf uur te sporten. Daarna kom ik tot rust in de sauna om mezelf te belonen en op zondag probeer ik een rustdag in te bouwen.”

Welke zijn je favoriete oefeningen?

“Ik train functioneel met de core als basis en net zoals ik mijn klanten train. Oefeningen die het hele lichaam aanspreken staan centraal. Dat omvat compound exercises (grote bewegingen voor meerdere spiergroepen tegelijkertijd, nvdr.), maar ook squats, push-ups, pull-ups, handstand push-ups en noem maar op. Naast oefeningen met mijn eigen lichaamsgewicht werk ik met losse gewichten, trapbars, TRX, fitballen, medicine balls, weerstandskabels, enzovoort. Met toestellen werk ik zelden omdat je hierbij slechts rond een spier werkt en niet het hele lichaam aanspreekt.”

Waar haal je jouw motivatie?

“Mijn klanten zijn mijn motivatie. Zo heb ik eens iemand 10 kg laten afvallen op 3 maanden tijd. Net zoals de band die we opbouwen, zorgt dit voor een enorme boost om verder te gaan en nieuwe doelen te stellen. Daarnaast ben ik enorm blij dat ik van mijn passie mijn beroep maak. Er is niets mooier dan dat en het voelt niet aan als werk. Ook complimenten over mijn lichaam motiveren mij. Ik wil voor mijn klanten het perfecte voorbeeld zijn zodat ze iets hebben om naartoe te streven.”

Ben je altijd al in topshape geweest?

“Neen! Ik groeide op met voetbal, maar had tot mijn twaalf jaar overgewicht. Door een combinatie van intensieve cardio en Weight Watchers was ik in staat om op 17-18 jarige leeftijd te voetballen bij het toenmalige Germinal Beerschot. De enige weg om er te raken was ijzeren discipline. Wanneer ik echter een blessure kreeg, raadde mijn kine me aan mijn revalidatie te combineren met krachttraining. Toen ontlook mijn passie voor fitness. De spelers van Topvolley Antwerpen trainden immers in dezelfde ruimte. Ze waren sterk, toegewijd, atletisch en een echte inspiratiebron. ‘Dat wil ik ook kunnen’, wist ik. Gezien een profcarrière in voetbal er niet in zat, heb ik me tijdens mijn studies toegelegd op fitness en het nooit meer losgelaten.”

Roy Vermeulen (c) Marco Mertens

Voeding is energie. Wat staat er bij jou op het menu?

“Mijn voeding bestaat uit proteïnen zoals gevogelte en vis, koolhydraten zoals havermout en goede vetten zoals olijfolie (omega 9) en walnoten (omega 3). Verder eet ik minstens 500 gram groenten en 300 gram fruit. Guilty pleasures heb ik niet echt, geef mij maar een lekker stuk fruit of een stukje pure chocolade. Aangezien mijn job veel energie vereist, eet ik elke twee-en-half tot drie uur.”

Wat is het moeilijkste aan een gezonde levensstijl?

“Voor voeding is dat zeker het plannen. Elke dag stel ik een schema op met eetmomenten voor de dag erna. Daar komt best veel voorbereiding bij kijken. Denk aan het maken van bakjes met groenten, kip en volkorenrijst, want ik eet steeds zo vers mogelijk. Alles wat geen etiket heeft en snel rot is, is goed. (lacht) Ik eet ook zoveel mogelijk ongeraffineerde en onbewerkte producten zoals zilvervliesrijst, boekweit, quinoa en noem maar op.”

Welke gezonde adressen deel je graag?

“Ik woon in Antwerpen en ga graag lunchen in de nieuwste hotspot, de RAW Salad Company in Kammenstraat. De prijs-kwaliteit is top en je kunt er zelf je salades samenstellen. Verder raad ik Fruxino op de Vlaamse Kaai aan. Het is iets duurder fruit maar supervers en gezond! Bij Kloonies op het Zuid eet ik altijd soep (vitaminebom!) en waldkornbol of volkorenbrood. Deze koolhydraten zijn goed voor een lage glycemische index en langdurige energie. Dat eet ik dan met kip, groentjes en guacamole, boordevol goeie vetten. Sil’eau op het Eilandje heeft dan weer zeer lekker 100% speltbrood zonder toevoegingen van andere graansoorten. Hierbij doe ik meestal twee eitjes voor de proteïnen. Vis en zeevruchten eet ik bij Dôme sur Mer of bij Fiksebar. Bij Yam Thai ga ik voor de vele groenten en bij Zao Wang voor de pad thai zonder noedels met kip.”

Welke zijn volgens jou de trends in training?

“Goh, echte trends zijn er op dit moment niet. Je kunt fitness niet blijven heruitvinden. Als ik er dan toch eentje moet noemen is dat trainen in circuit-vorm, zoals crossfit of HIIT. Wat nog opvalt is dat de meeste mensen de toestellen in de fitness beginnen af te zweren omdat ze weten dat functioneel trainen veel effectiever is. Bij de dames zijn de workouts van de Australische Kayla Itsines heel populair. Toch zie ik heel wat meisjes deze trainingen verkeerd uitvoeren. Vandaar het belang van trainen met een personal trainer.”

Welke voordelen heb je als je traint met een personal trainer?

“Wij verbeteren je techniek, vermijden dat je fouten maakt en pushen je verder. Zo ligt je tempo veel hoger. Bovendien krijg je een totaalaanpak op vlak van training, voeding en rust. Je kunt 3 keer per week een uur sporten en alles geven maar als je onvoldoende gezond eet en rust, heb je er weinig aan.”

Roy VermeulenRoy Vermeulen

Meer info over Roy Vermeulen vind je op www.yorroy.be. Neem een kijkje op Health City of volg hem op Facebook en Instagram

Fotocredits: Marco Mertens 

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *