Dit eet je voor je workout

Weten welke snacks je beste partner zijn voor een workout? Natural High Magazine serveert je 5 energieboosters voor betere prestaties. Eet ze een half uur tot een uur voor je workout.

  1. Bananen. Bananen ondersteunen je sportprestaties even goed als sportdrankjes. Ze zijn rijk aan koolhydraten (energie!) én kalium, een mineraal dat je bloeddruk verlaagt, je spiermassa ondersteunt en samen met natrium je interne vochthuishouding regelt. Bovendien helpen ze je bij de productie van het gelukshormoon dopamine. Ga wel voor rijpe bananen!
  2. Havermout. Net zoals volkorenbrood en graanproducten, telt havermout meervoudige koolhydraten. Lees: krachtvoer dat de suikers langzaam en gelijkmatig in je bloedbaan loslaat. Verwerk deze vezelrijke energiebron in een fruitsmoothie of bereid havermoutpap met amandelen, rozijnen en hazelnootmelk.
  3. Griekse yoghurt met fruit. Griekse yoghurt zit boordevol proteïnen, de bouwstenen van je lichaam, en vormt een topcombinatie met vers fruit.
  4. Trail mix. Meng zelf noten, zaden en gedroogd fruit of ga voor een kant-en-klare reep. Let er in dat laatste geval wel op dat er geen chocolade of overbodige suikers in zitten. Zelf ben ik fan van Brazilian Nut Fiesta van Taste of Nature. Weet dat noten naast proteïne en gezonde vetten flink wat calorieën omvatten. Goed doseren dus!
  5. Appelen met amandelboter. Appelen zijn licht verteerbaar, lessen de dorst en bevatten pectine, een oplosbare vezel die je bloedsuikerspiegel in balans houdt. Eet de appelschijfjes met schil (want daarin zitten veel vitaminen en mineralen), samen met een handvol amandelen of amandelpasta. Doordat amandelen tonnen magnesium tellen, krikt deze supergezonde noot je spierwerking en energiepeil op.

Pre workout food © www.naturalhighmag.com

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *