2 x koken met (een beetje) meer eiwitten

Je kent het biologische natuurvoedingsbedrijf Lima wellicht van de betere biowinkel. Naar aanleiding van de nieuwe Rice Drink Protein en Oat Drink Protein, twee met erwteneiwitten verrijkte granendranken, serveren we net zoveel gezonde recepten.

Panna cotta met mango

Pannacotta ‡ la mangue (c) Lima

Ingrediënten (voor 4 kleine glazen voor 8 mini glazen)

  • 250 g en 50 g mango, in blokjes gesneden
  • 3 dl Lima Rice Drink Protein
  • 2 dl Lima Rice Cuisine
  • 3 à 4 el Lima rijststroop Si’doux
  • geraspte schil van 1 limoen en sap van 1/2 limoen
  • 1 zakje (2g) Lima Agaragar
  • chips van kokosnoot en muntblaadjes

Werkwijze

  1. Meng 250 g mango in een blender of keukenmachine. Voeg de plantaardige drank en de plantaardige room, de rijstroop, de geraspte schil en het sap van de limoen toe. Laat de keukenmachine op maximale snelheid draaien gedurende 30 tot 60 seconden totdat het mengsel romig wordt.
  2. Giet het mangomengsel samen met de agaragar in een steelpannetje. Breng aan de kook en zet dan het vuur lager. Laat gedurende 3 minuten verder pruttelen. De agaragar moet volledig opgelost zijn en het mengsel moet indikken. Giet het mengsel in de glazen. Laat afkoelen en zet de glazen minimaal 2 uur in de koelkast. 3. Werk af met de kokoschips, de resterende mangostukjes en de muntblaadjes.

Tip

Voor het opstijven gebruiken we agaragar, een natuurlijk geleermiddel op basis van zeewier, in de vorm van poeder of vlokken. Agaragar heeft vele voordelen, het is plantaardig, laag in calorieën, lost gemakkelijk op en smaakt absoluut neutraal. Hoe wil je je panna cotta? Hou je van een stevige consistentie, gebruik dan 2g agaragar. Of heb je het graag ietsje zachter? Gebruik dan 1 tot 1,5g.

Soep van rucola en havervlokken

Rucola soupe (c) Lima

Ingrediënten (voor 4 personen)

  • 1 el olijfolie
  • 1 ui in partjes
  • 2 el havervlokken
  • 5 dl groentebouillon (huisgemaakt)
  • 5 dl Oat Drink Protein
  • 1 courgette in stukken
  • 125 g rucola
  • grof gehakt
  • sap van ½ citroen
  • zeezout
  • peper
  • blaadjes rucola

Werkwijze

  1. Fruit de ui 1 minuut in de olie en voeg de havervlokken toe. Voeg daarna de groentebouillon en de Oat Drink Protein toe. Breng aan de kook. Voeg de courgette toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat 5 minuten sudderen.
  2. Voeg vervolgens de rucola toe en kook ongeveer 1 minuut.
  3. Pureer de soep en breng op smaak met het citroensap. Indien nodig voeg nog wat zout en peper toe. Garneer met een paar blaadjes rucola.

Verdict van Natural High Magazine?

De Rice Drink Protein en Oat Drink Protein van Lima bevatten respectievelijk 1,9 gram en 1,8 eiwitten per 100 gram. De dranken zijn rijk aan verschillende aminozuren, waaronder lysine, wat veel vegetariërs tekort komen als ze te weinig peulvruchten eten. Anderen halen het doorgaans uit de dagelijks voeding.

De erwteneiwitten verrijkte granendranken van Lima zijn een mooie aanvulling, maar onvoldoende als basis. Hoeveel eiwitten heb je nodig? Beweeg je weinig, dan heb je 0,8 gram eiwitten per kilo lichaamsgewicht nodig. Voor amateursporters kan de hoeveelheid oplopen tot 2 gram per kilo lichaamsgewicht. Je lichaam kan ongeveer 25 à 30 gram eiwit per 2 tot 3 uur opnemen, dus je verdeelt het best over je dag.

De aanbevolen verkoopprijs voor Rice Drink Protein is 2,79 euro en Oat Drink Protein  2,39 euro. Kijk voor verkooppunten op de website: www.limafood.com.

Share This Story

Food

You May Also Like

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *