5 x gezonder eten zonder zorgen

Gezonder eten zonder gezeur en, vooral, zonder gerommel in de keuken? Dat is zo geklaard. Met deze tips ruil je snelle suikers en slechte vetten in voor krachtvoer en vitaminen. Ze zijn bovendien makkelijk vol te houden en hebben een hoog kant-en-klaar gehalte.

  1. Fruit als zoetstof. Bovenop de perfecte snack, is fruit een gedroomde smaakmaker bij je ontbijt of tussendoortje. De zoete smaak komt in een combopakket met vitamines, mineralen en vezels. Frambozen, braambessen en gojibessen (de nummer 1 van de Amerikaanse superfoodgoeroe David Wolfe!) passen perfect bij yoghurt, havermoutpap of ontbijtgranen.
  2. Citroen bij de thee. Citroenen geven ’s morgens de nodige pit aan mijn groene thee. En hoewel ze zuur smaken, maken ze je lichaam alkalisch. Dat is het omgekeerde van zuur en zo ga je onder meer osteoporose tegen. Verder werken citroenen ontstekingen tegen en geven ze je immuniteit een boost.
  3. Chips van groenten. Verlekkerd op chips? Maak ze met groenten. Snijd wortelen, pastinaak of rode biet in dunne plakjes en leg ze naar elkaar op een bord. Strooi er net zoals Lien Willaert paprika of andere kruiden op en plaats het bord 2 minuten in de microgolf op 900 watt. Draai de schijfjes om en zet ze nog 1 minuut in de microgolf. Klaar!
  4. Boerenkool ahoi. In Amerika groeit de populariteit van boerenkool als, nu ja, kool. Geen mirakel, want deze eeuwenoude groente verlaagt de zuurtegraad van je lichaam, werkt ontstekingsremmend en zit boordevol antioxidanten. De kool wapent je met calcium, ijzer en vezels. Bovendien bevat 100 gram respectievelijk meer dan 200% en 180% van de dagelijkse hoeveelheid vitamine A (huid en ogen) en C (immuniteit). Het Britse Inspiral brengt de hype in chipsvorm. Yummie, zeker de editie met rode biet en acerola!
  5. Lekker rauw. Vervang je broodje overdag door slaatjes en laat je af en toe ook ’s avonds verleiden door een rauwe schotel boordevol vitaminen en mineralen. In het kookboek Rauw van Delphine de Montalier vind je tal van recepten voor beide scenario’s. Het recept met de Sint-Jakobsschelpen, Parmezaanse kaas en peper is alvast getest en goedgekeurd.

gezond motivatie

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *