Dag #16: 2 maaltijden met groenten per dag

“Groenten zitten boordevol mineralen, vitaminen en vocht. Bovendien zadelen ze je met weinig calorieën op. Jammer genoeg komen veel mensen amper aan 2 porties per dag toe en als dat lukt is dat vaak pas bij het avondmaal. Ideaal eet je minimaal 300 gram groenten per dag. Dit geeft je een vol gevoel en minder drang naar suiker. Probeer het eens en check de invloed op je vitaliteit.”

DetoxDelight_SuperGreenDelightVeggieBasket

Mijn tips:

  • Probeer al van bij het ontbijt een portie groenten op het menu te zetten. Maak eens een hartige omelet met spinazie of pannenkoeken op basis van courgette, wortels, pijpajuin, look en peterselie.
  • Groene sapjes laten je evengoed toe om ’s morgens al flink wat bladgroen binnen te krijgen.
  • Lunch zonder snelle koolhydraten. Ruil een wit broodje bijvoorbeeld in voor warme of koude maaltijden met groenten. Dit kan samen met een stukje vlees, fetakaas, noten en wat fruit. Je zal merken dat je geen last hebt van je middagdipje.
  • Kies voor biologische groenten en bereid ze met de pel. Daar zitten de meeste vitaminen en mineralen in én het bezorgt je minder snijwerk. Kook ze met een stoomkoker om zo weinig mogelijk voedingstoffen te verliezen.
  • Vers is trouwens niet duur: ga eens naar de markt of de lokale Marokkaanse shop. Hoewel ze wel bespoten worden, zijn ze supervers.
  • Hoe langer een gerecht blijft staan, hoe minder vitaminen en mineralen. Probeer zo vers mogelijk te eten en dus dagelijks te koken. Van de overschotjes maak je dan een heerlijke soep of verwerk ze in een salade of bijgerecht. Zo is rauwe spinazie heerlijk met pijnboompitten, geitenkaas, peer en balsamicoazijn. Ook gestoomde groenten zijn de volgende dag heerlijke in een slaatje.
  • Hoe groener de groente, hoe meer chlorofyl. Dit groene pigment van de plant, doet ook jou goed. Het reinigt je darmen en is een prima tegengewicht voor zure voedingsmiddelen. In een alkalisch milieu maken bacteriën trouwens minder kans.
  • Noteer dat tomaten, paprika, komkommer en aubergine eigenlijk vruchtgroenten zijn.

Meer info over Roy Vermeulen vind je op www.yorroy.beOf volg hem op Facebook en Instagram.

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *