Alpronista voor gezonde foodies

Tot 16 augustus wordt het Gentse rooftoprestaurant M with a View omgedoopt tot #Alpronista Sky Box: een inspirerende Alpro pop-up in samenwerking met Coeur Catering.

Alpronista

Op het statige fabrieksgebouw van de Nieuwe Molens, in een glazen box op meer dan 30 meter hoogte, verwelkomt Alpro je elke donderdag-, vrijdag- en zaterdagavond in hun gastronomische Alpronista Sky Box voor een viergangenmenu (40 euro per persoon). Op zaterdag ben je er ook welkom voor een brunch met zicht op de Gentse skyline (van 10 uur tot 15 uur, 20 euro per persoon). Reserveren doe je via www.m-gent.be.

Roer je liever zelf in de potten? Tover dan enkele van de Alpronista-gerechten op tafel met deze recepten (op maat van 8 personen). Zelf ben ik nogal een kluns in de keuken, maar de kokospannenkoek staat dit weekend met stip op mijn programma! Weet dat je deze gerechten ook in Gent kunt proeven.

Raw lasagne, courgette, cashew, basilicum, tomaat, Alpro soya-variatie op yoghurt natuur

Ingrediënten

2 courgetten / 100g jonge bladspinazie / 100g walnoten / 100g zongedroog- de tomaten / 3 verse grote tomaten / 2 rode uien / 150g verse basilicum / 15 basilicumblaadjes / een mespunt tijm en rozemarijn / een mespunt gedroogde peterselie / een handvol verse tijm / 100g cashewnoten / 50g Parmezaan / 150ml Alpro soya-variatie op yoghurt natuur / sap van 1 citroen / 6 looktenen / een scheut olijfolie / peper & zout

Werkwijze

  • Snij de twee courgetten in flinterdunne schijfjes. Week de cashewnoten in water, zeef en mix ze in de blender. Voeg de Parmezaan, het citroensap, één fijngehakte lookteen, het mespunt gedroogde peterselie, de verse tijm, peper en zout toe.
  • Maak met de blender een tapenade van basilicum, jonge bladspinazie, walnoten, twee lookteentjes, rode ui, Alpro soya variatie op yoghurt, peper en zout.
  • Mix de zongedroogde tomaten, verse tomaten, 3 lookteentjes, basilicum- blaadjes, tijm, rozemarijn, olijfolie, peper en zout in de blender. Schik alles in fijne laagjes bovenop elkaar, te beginnen met de courgetten, cashewnoten, basilicum, rode ui, tomatensaus, en vervolgens een tweede laag erbovenop.
  • Eindig met een extra laag van courgetten en tomatensaus.
  • Garneer met verse basilicum, walnoten en Alpro soya variatie op yoghurt natuur rondom het bord.

Tip: varieer door gemarineerde champignons, spinazie, Chinese kool of zoete aardappel toe te voegen.

 

Kokospannenkoek, rood fruit, Alpro kokosnootdrink & Alpro soya op te kloppen

Ingrediënten

6 eieren / 600ml Alpro Kokosnootdrink Original / 300g aardbeien / 150g frambozen / 150g bosbessen / 150g braambessen / 150g kruisbessen / 450g gezeefde bloem / 2 vanillestokjes (uitgehaald) / 80g geraspte kokos / 50ml esdoornsiroop / Alpro soya op te kloppen / limoenzeste / bloemsuiker / 1 snuifje zout

Werkwijze

  • Giet de eieren, Alpro Kokosnootdrink Original, gezeefde bloem, vanillestokjes, geraspte kokos, esdoornsiroop en een snuifje zout in een blender en meng tot een glad beslag. Bak van dit deeg pannenkoeken in een pannenkoekenpan.
  • Spoel de aardbeien en snij in fijne stukken. Spoel het overige fruit en kneus het zachtjes met beide handen. Voeg bloemsuiker en limoenzeste toe. Klop de Alpro soya op te kloppen.
  • Dresseer de pannenkoeken op een bord, garneer met het rode fruit, voeg een lepeltje opgeklopte Alpro soya op te kloppen toe. Begin een nieuwe laag en herhaal de stappen tot je een verrukkelijke pannenkoekenstapel hebt. Bestrooi rijkelijk met geraspte kokos.

Tip: Om een Bounty-effect te creëren, smelt je een weinig fondantchocolade en giet je dit over de pannenkoek.

Meer info: Alpronista Sky Box bij M with a View, Gasmeterlaan 110, 9000 Gent, www.m-gent.be

You May Also Like

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *